Kırşehir’de Kurban Bayramı bıçakçılarda yoğunluk yaşanıyor

Kırşehir’de Kurban Bayramı bıçakçılarda yoğunluk yaşanıyor

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte açılan tezgahlarda vatandaş bıçak bellettirirken Mert Can Dalgıç (14) hem para kazanıyor hem de bıçak bilemeyi...

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte açılan tezgahlarda vatandaş bıçak bellettirirken Mert Can Dalgıç (14) hem para kazanıyor hem de bıçak bilemeyi ustasından öğreniyor.

Terme Caddesi üzerinde açtığı tezgahta bıçak bileyen Ömer Seyfelioğlu'nun yanında çalışan Dalgıç, hem para kazandığını hem de meslek öğrendiğini söyledi.

Boş zamanlarında meslek öğrenmenin kendisine faydalı olacağını ifade eden Dalğıç, "14 yaşındayım. Okuyorum. Okuldan boşta kalan zamanlarımda ve yaz tatilinde ustamın yanında bıçak bilemeyi öğreniyor ve haçlığımı çıkartıyorum. İş yoğunluğu var. Az da olsa tek tük bıçak satışımızda oluyor."dedi.

"Kasaplar, lokantacılar her dönem bıçak bileletiyor"

Kurban Bayramı dışında da kasaplar ve lokantacıların her dönemde bıçak bilelettirdiklerini anlatan Ömer Seyfelioğlu şöyle konuştu:

"Seyyar tezgahla birlikte dükkanımızda var. Yanımızda birde meslek öğrensin diye elemanımız var. Yetiştiriyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaş yılda bir defa bıçak bileletmek için geliyor. Her evde 8-10 bıçak oluyor. Yıl boyunca da vatandaş ile birlikte kasaplar ve lokantacılar da bıçak bileletmek için geliyor. Bu bir sektör insanlar buradan para kazanıyor. Bir çok insan da tezgah açarak bu işi yapıyor."

Bıçak bilelerken en önemli hususun ise bıçağın ucunun iyi inceltilmesi gerektiğini ifade eden Seyfelioğlu, sadece taş ile değil zımpara ile de düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Bıçaklarını bileletmek için gelen vatandaş ise Kurbanlık Hayvanın zarar görmemesi için bıçak bileletmenin önemli olduğunu söyledi.

Kırşehir’de Kurban Bayramı bıçakçılarda yoğunluk yaşanıyor

Kırşehir’de Kurban Bayramı bıçakçılarda yoğunluk yaşanıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.