Kızılay’da Kadının Adı Var

Kızılay’da Kadının Adı Var

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kurumda kadın çalışanların oranının yüzde 45 olduğunu, en kısa sürede bu oranı yüzde 50’ye çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kurumda kadın çalışanların oranının yüzde 45 olduğunu, en kısa sürede bu oranı yüzde 50’ye çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya İnsani Yardım Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, “Bu yılın temasının “kadın çalışanlar” olarak belirlenmesi özellikle önemlidir. Kızılay’da 3104 kadın çalışma arkadaşımız görev yapmaktadır. Bu Kızılay çalışanlarının yaklaşık yüzde 45’idir. Amacımız en kısa sürede bu oranı yüzde 50’lere ulaştırmaktır” dedi. Kınık, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya İnsani Yardım Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler ’in (BM) Bağdat’taki merkezinin 19 Ağustos 2003’te saldırıya uğraması sonucu 22 BM çalışanı hayatını kaybetmiştir. BM 19 Ağustos gününü bu sebeple Dünya İnsani Yardım Günü ilan etmiştir. Bu yılki İnsani Yardım Gününün teması da “Kadın İnsani Yardım Çalışanları” olarak belirlenmiştir. Dünyada yaklaşık 130 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı bulunmakta ve bunun maddi boyutunun karşılanabilmesi için de yıllık yaklaşık 25 Milyar Dolarlık bir fon gerekiyor. Bu fonun sadece yaklaşık yüzde 40’ı karşılanabiliyor. Her yıl yaklaşık 80 milyon insan çatışmalar nedeniyle göç etmek zorunda bırakılıyor. Doğal afetler yıllık olarak ortalama 350 milyon kişiyi etkiliyor, milyarlarca dolarlık hasara yol açıyor. Gıda güvensizliği artıyor, krizler cinsiyet eşitsizliğini artırıyor. Kızlar erkek çocuklara göre 2,5 kat daha fazla etkileniyor. İnsani krizler günümüzde daha çok insanı daha uzun süreler etkiliyor. Krizlerin ortalama çözülme süreleri 9 yıla çıkmış bulunuyor”


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.