Kızılay’dan Van’daki Depremzedelere Üç Öğün Sıcak Yemek

Kızılay’dan Van’daki Depremzedelere Üç Öğün Sıcak Yemek

Depremzedelere Sıcak Yemek İran’daki depremden etkilenen Van’daki depremzedeler için alarm durumuna geçen ve bölgeye yakın şubeleri ile afet uzmanlarını harekete geçiren Türk Kızılay, afetzedeler için üç öğün sıcak yemek hazırlamaya da başladı.

Depremzedelere Sıcak Yemek İran’daki depremden etkilenen Van’daki depremzedeler için alarm durumuna geçen ve bölgeye yakın şubeleri ile afet uzmanlarını harekete geçiren Türk Kızılay, afetzedeler için üç öğün sıcak yemek hazırlamaya da başladı. Hazırlanan yemeğin dağıtımına başlayan Kızılay, günde üç öğün olmak üzere toplamda 15 bin kişilik sıcak yemeği depremzedelere ulaştırıyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği bölgede evleri hasar gören vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için her türlü imkânı seferber eden Türk Kızılay, depremden etkilenen vatandaşların ihtiyacına karşılık vermek için depremin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye ulaşmıştı. Bölgeye ulaştırdığı mobil beslenme araçlarıyla ikramlarda bulunan, battaniye ve yatakları depremzedelere ulaştıran Türk Kızılay, Van Aşevi’nde de sıcak yemek üretimi yapıyor. Hazırlanan yemekler ise Kızılay ekipleri tarafından köyler ve mahallelerdeki depremzedelere ulaştırılıyor.

GÜNDE 15 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Dünden itibaren depremzedelere sıcak yemek dağıtımına başlayan Kızılay, sabah kahvaltısının ardından öğle yemeğini de afetzedelere ikram etti. Van’ın merkezine 170 km. uzaklıkta bulunan köylere mobil beslenme araçlarını da ulaştıran Türk Kızılay, depremden etkilenen vatandaşlara sürekli olarak çay, su ve atıştırmalık yiyecek ikramına da devam ediyor. Kızılay depremzedeler için günlük 15 bin kişilik sıcak yemek hazırlıyor. Oluşabilecek ihtiyaçlara yönelik de hazırlıklarını tamamlayan Türk Kızılay bölgedeki gelişmeleri bütün birimleri ile yakından takip ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.