Kızılcahamam Alibey Köyü

Kızılcahamam Alibey Köyü

Alibey köyü haberleri, Kızılcahamam Alibey köyü güncel son dakika gelişmeleri , Alibey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Alibey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Alibey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alibey köyü son dakika gelişmeleri, Alibey köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Alibey köyünün tarihi, Alibey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alibey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alibey, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alibey Köyü Resimleri ve Alibey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Alibey Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Alibey, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir. Alibey ismini buraların 1900 lu yıllarda sahibi olan meceviz dibi mevkiinde oturan Ali Ağadan almıştır kendisi daha sonraları Meyvebukune gitmiştir ve demirciörenden gelmiştir. Atatürk cumhuriyetin ilk yıllarında  buraya kadostra memuru göndermiş ve boş arazilerin yazmasını istemiş memur Ali Ağaya gelip olanı anlatmış Ali ağa  memuru hiç takmamış ve kovmuş  buna kızan memur buraları boş olarak gösterip Atatürke bildirmiş. Bunun sonucunda bu köye göçmen  olarak Alibey köy halkı yerleştirilmiş bunlar Rusyadan gelen tatar göçmenleri köy adını Ali Ağadan almıştır.Ankara iline 118 km, Kızılcahamam ilçesine 40 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.