Kızılcahamam Eğerlialören Köyü

Kızılcahamam Eğerlialören Köyü

Eğerlialören köyü haberleri, Kızılcahamam Eğerlialören köyü güncel son dakika gelişmeleri , Eğerlialören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Eğerlialören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Eğerlialören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eğerlialören köyü son dakika gelişmeleri, Eğerlialören köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Eğerlialören köyünün tarihi, Eğerlialören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eğerlialören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eğerlialören, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eğerlialören Köyü Resimleri ve Eğerlialören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Eğerlialören Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Eğerlialören, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.

İlk ismi EĞERLİALVİRAN olan Eğerli Alören Köyü, köy olmaktan ziyade EĞERLİ ortak adını (Alören, Başköy, Kuzören ve Dereköy civarı) Ankara Savaşı zamanından almıştır. Zamanın Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur Çubuk ovasında savaşmak üzere buluşacakları zaman, Yıldırım Beyazıt süvarilerini 3'e ayırır. Süvarilerinde eğer bulunan atlar bugün Eğerli özü olarak bildiğimiz yukarıda zikredilen bölgeden geçer ki EĞERLİ ismi buradan kalmıştır. Semer mahallesinden ise Beyazıt'ın semer taktığı atların geçtiği bölgedir. Kendisi bizzat YILDIRIM özünden geçtiğinden o civarın ismi de YILDIRIM olarak kalmıştır.

ALÖREN isminin kalması ise rivayetlere göre birkaç ailenin bugünkü Alören mahallesi civarına gelip araştırma yaparak burası burada kalmamıza "el verir" (yani verimlidir) diyerek orada yaşamaya karar vermeledir.

Bir başka rivayet ise bölgenin tarihi geçmişinden dolayı civarın ÖREN ile dolu olmasıdır.Ankara iline 101 km, Kızılcahamam ilçesine 23 km dir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.