Kızılcahamam Güvem Köyü

Kızılcahamam Güvem Köyü

Güvem köyü haberleri, Kızılcahamam Güvem köyü güncel son dakika gelişmeleri , Güvem köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Güvem köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Güvem köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güvem köyü son dakika gelişmeleri, Güvem köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Güvem köyünün tarihi, Güvem köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güvem köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güvem, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güvem Köyü Resimleri ve Güvem köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Güvem Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Güvem, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı barut ve odun kömürü yapımında kullanılan barut ağacının diğer adı olan güvem'den almıştır. Daha yukarı dağlık bölgede bulunan Güvem nahiyesi büyük yangın sonrası şu andaki yerleşim yerine nakledilmiştir.

Ankara iline 94 km, Kızılcahamam ilçesine 16 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.