Kızılcahamam İğdir Köyü

Kızılcahamam İğdir Köyü

Iğdir köyü haberleri, Kızılcahamam Iğdir köyü güncel son dakika gelişmeleri , Iğdir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler , Ankara köyleri arasında yer alan Iğdir köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Iğdir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Iğdir köyü son dakika gelişmeleri, Iğdir köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Iğdir köyünün tarihi, Iğdir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Iğdir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Iğdir, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Iğdir Köyü Resimleri ve Iğdir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Iğdir Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Iğdir, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin yaklaşık 600 yıllık tarihi bir geçmişi vardır.

Mahallenin adı türk boyları olan igdir'lerden gelmektedir diye bilinmektedir. Üçoklardan ayrılan 12 koldan biri olan iğdirlerin devamından adını almıştır. Bilgileri alıntı olarak aşağıdadır. 3. Deniz Alp/Deniz Han: Sembolü çakır(atmaca -şahin). Oğulları: a) Iğdır/Yiğdir/İğdir: “Yiğitlik, büyüklük” mânâsındadır.

Ankara iline 53 km, Kızılcahamam ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Köy nüfusu değişkenlik gösterir.Mevsimsel nüfus artışı fazladır, şehir merkezine yakın olması sebebiyle yazları ve hafta sonları nüfus artar değişken nüfus daha ziyade genç nüfusu teşkil eder.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.