Kızılcahamam Yıldırımçatak Köyü

Kızılcahamam Yıldırımçatak Köyü

Yıldırımçatak köyü haberleri, Kızılcahamam Yıldırımçatak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yıldırımçatak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Yıldırımçatak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Yıldırımçatak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yıldırımçatak köyü son dakika gelişmeleri, Yıldırımçatak köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Yıldırımçatak köyünün tarihi, Yıldırımçatak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yıldırımçatak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yıldırımçatak, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yıldırımçatak Köyü Resimleri ve Yıldırımçatak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Yıldırımçatak Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Yıldırımçatak, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy, adını Yıldırım Bayezid'tan almıştır. Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında Çubuk Ovası'nda yapılan savaşa giderken, Yıldırım Beyazıt'ın askerleri, Yıldırım bölgesinde konaklamıştır. Çatak adını da iki derenin birleştiği yerden almıştır. Her ne kadar Kızılcahamlılara çıtak denmesinin sebebi Berçin Çatak ve Yıldırım Çatak köy isimlerinden kaynaklandığı söylense de doğru değildir. Türkiye Türkçesinde iki kelime farklı anlamlar içermektedir. Türkiye'deki diğer Çatak isimli yerleşim yerlerinde olduğu gibi iki derenin birleştiği, iki yamacın birleştiği veya iki yolun birleştiği manasında adlandırılmıştır. Aydos dağında hayvanları otlatmak için 20 haneli yaylası bulunmaktadır.

Ankara iline 108 km, Kızılcahamam ilçesine 30 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.