Kızılcahamam Yukarıhüyük Köyü

Kızılcahamam Yukarıhüyük Köyü

Yukarıhüyük köyü haberleri, Kızılcahamam Yukarıhüyük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarıhüyük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Yukarıhüyük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızılcahamam Yukarıhüyük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıhüyük köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıhüyük köyüne özgü yemekler, Kızılcahamam Yukarıhüyük köyünün tarihi, Yukarıhüyük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıhüyük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıhüyük, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıhüyük Köyü Resimleri ve Yukarıhüyük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Kızılcahamam Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızılcahamam Ankara Arası Kaç Km? Kızılcahamam Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Kızılcahamam Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Kızılcahamam Yukarıhüyük Köyünde doğan biri var mı? Kızılcahamam Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Yukarıhüyük, Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün bulunduğu mevkii davulluk mezrası diye geçmektedir beypazarı karaşar köyünden gelen muhacirlerin hüyüki zir [aşağıhüyük köyü] ne iltica etmişlerdir köy halkı karaşar muhaciri bu ailelere davulluk denilen bu mezraya yerleştirmişlerdir bu mezraya yerleşen muhacirler daha sonra aşağıhüyük köyünün mahallesi olmuşlardır ve daha sonraları da köy statüsüne geçmişlerdir köyün tarihi karaşar muhaciri olduğu osmanlı kaynaklarında geçmektedir.

Ankara iline 125 km, Kızılcahamam ilçesine 47 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.