Kocaeli’de Afad Ekiplerinin Bayramı Yoğunluğu

Kocaeli’de Afad Ekiplerinin Bayramı Yoğunluğu

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bayram tatilinde müdahale yoğunluğu yaşadı.

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bayram tatilinde müdahale yoğunluğu yaşadı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda bayramın üçüncü gününde mahsur kalan Dursun Arık isimli vatandaşın ihbarı AFAD ekiplerini harekete geçirdi. Kayalıklara tırmanan ve inmekten korktuğunu ifade eden Dursun Arık,Kocaeli İl Afet ve Acil Durum ekipleri tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı. 35 metre yükseklikte mahsur kalan vatandaş için AFAD ekipleri önce ipli istasyon kurarak vatandaşı bulunduğu yerden indirmeye çalıştı. Mağdurun bu yöntemi istememesi üzerine Dursun Arık ekipler tarafından kayalıklardan sedye ile taşınarak mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.

Bayramın üçüncü günü yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden AFAD ekipleri Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan dağlık alanda 3 kişinin kaybolduğu ihbarını alarak hemen harekete geçti. Şahısların kaybolduğu yere giden AFAD ekipleri kaybolan vatandaşları yapılan çalışmalar sonucunda kısa sürede bularak kurtarma çalışmalarına başladı. Dağlık alanda kaybolan ve ayağı kırılan Hikmet Öztür isimli vatandaş sedye ile dağlık alandan indirildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanının Başdanışmanının annesinin vefat etmesi dolayısıyla Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan taziye evinde, cenaze namazının kılındığı camide, avlu ve mezarlıkta alınacak KBRN önlemleri için Kocaeli AFAD Başkanlığı, Sakarya AFAD Birlik Müdürlüğü ve Başbakanlık Polisi ile koordineli mesaj trafiği başlatıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Başbakanlık KBRN sorumlusu öncülüğünde cenaze namazının kılınacağı camide, avlu ve mezarlıkta, taziye evinde KBRN ölçümlerini gerçekleştirildi ve ekipler cenaze süresince gerekli yerlerde bekledi.

Cenaze sonrası Başbakanın diğer programları için de hazır bekletilen KBRN ekiplerinin görevi akşamüstü sona erdi.

Kocaeli’de Afad Ekiplerinin Bayramı Yoğunluğu

Kocaeli’de Afad Ekiplerinin Bayramı Yoğunluğu

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.