Kocaköy Şaklat Köyü

Kocaköy Şaklat Köyü

Şaklat Köyü Haberleri, Kocaköy Şaklat Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Şaklat Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Şaklat Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kocaköy Şaklat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şaklat köyü son dakika gelişmeleri, Şaklat köyüne özgü yemekler,Kocaköy Şaklat köyünün tarihi, Şaklat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şaklat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şaklat , Diyarbakır ilinin Kocaköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şaklat Köyü Resimleri ve Şaklat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kocaköy   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kocaköy Diyarbakır Arası Kaç Km?Kocaköy Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kocaköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kocaköy Şaklat Köyünde doğan biri var mı?Kocaköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

ŞAKLAT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Şaklat , Diyarbakır 'nin Kocaköy ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kafiran ve Arduç da koruma amaçlı kalıntılar, Şaklat mahallesindeki kaya mezarları Anbar Vadisindeki Haçar Köşkü, Kartalkaya ve Percere kralı mezarları, Anbar Vadisindeki kalıntılar ve yöredeki Karma Höyük, Aşağı Höyük, Anbar Köyü’ndeki höyükler tarihi çağlarda burada geniş bir yerleşimin olduğunu ortaya koymuştur. Daha geç devirlerde burada Urartular, Hititler, Asurlular,İskitler, Medler, Persler, Makedonyalılar, Seleukoslar yaşamışlardır. Bizanslılar uzun süre yöreye egemen olmuş. Akdemir soyu burada devam etmektedir.

Mahallenin gelenek, görenekleri töreye göre değildir.Tamamen demokrasiye dayalıdır.

Diyarbakır iline 72 km, Kocaköy ilçesine 7 km uzaklıktadır. Mahallenin ön tarafı yüksek ovalık arka tarafı ise kayalık az da olsa ormanlık bir bölgedir mahallede ayrıca mermer çıkarılmaktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım,hayvancılık ve sanayi ye dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur. kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik var sabit telefon yoktur. Mahallede yapılan okul 2009 yılında yapılan büyük ve kütüphanelidir. 70'lerden beri süren tek katlı okul, 2009'da yenisi yapıldı. 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.