Kocaköy Yazıköy Köyü

Kocaköy Yazıköy Köyü

Yazıköy Köyü Haberleri, Kocaköy Yazıköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yazıköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Yazıköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kocaköy Yazıköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazıköy köyü son dakika gelişmeleri, Yazıköy köyüne özgü yemekler,Kocaköy Yazıköy köyünün tarihi, Yazıköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazıköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazıköy , Diyarbakır ilinin Kocaköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazıköy Köyü Resimleri ve Yazıköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kocaköy   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kocaköy Diyarbakır Arası Kaç Km?Kocaköy Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kocaköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kocaköy Yazıköy Köyünde doğan biri var mı?Kocaköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAZIKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Yazıköy , Diyarbakır 'nin Kocaköy ilçesine bağlı bir mahalledir.

"Yazıköyü" mahallenin resmi adıdır. "Yazı" kelimesi Türk halk ağzında "Düz yer, ova, kır" anlamına gelmektedir. Köylerin isimlerinin Türkçeleştirildiği dönemde köye gelen memur köy arazisindeki düzlük alana bakarak bu ismi vermiş olmalı. Bu anlamıyla "Dağlık alandaki düzlük yer" anlamına gelmektedir.Lakin mahallenin esas adı "Hewrê"dir. ("Hewr",ismini hawariler düneminde almaktadır hawarilerin yeleşim yerleri hewré hur horig). Mahallenin ana çeşmesinin etrafı kavaklık idi ve mahallenin ilk yerleşim yerleri bu kavaklık alanın etrafında idi. Mahalleye 1992-94 yıllarında su şebekesi bağlanırken köy çeşmesinin hemen yanında yapılan sondaj sırasında mahallenin yüzyıllardır akan çeşmesi kurudu. Büyük ihtimalle sondaj nedeniyle yeraltında açılan bir çatlak mahallenin suyunun yolun kesip suyu daha aşağı çekti. O tarihten beri köy çeşmesi bahar ayları hariç kurumaktadır. Bu nedenle köye adını veren kavaklar da kurumuştur. 2006 Kasım ayından beri kurumuş olan köy çeşmesi arazisinin üstüne yeni köy camiisi inşa edilmektedir. 31 Ekim 2007 itibarıyla camii inşaatının büyük kısmı tamamlanmıştır.

Diyarbakır iline 67 km, Kocaköy (Karaz) ilçesine 3 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Güneydoğu Torosların ova ile birleştiği alana çok yakın, dağların son eteklerindedir. Ova ile arasında sadece Kocaköy (Karaz) ilçe merkezi vardır. Dağların eteklerinde olmak yaz aylarında köy iklimine belli bir dağ serinliği katmaktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede 18 öğretmenin görev yaptığı görece büyük bir ilköğretim okulu vardır. Mahallede içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ama bir ebenin görev yaptığı sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca Köy İlköğretim okulunda adsl bağlantılı kablosuz internet erişimi, mahalleden bağımsız elektrik trafosu, bilgisayar laboratuvarı, Fen Bilgisi laboratuvarı, kalorifer sistemi, kütüphane, ortak odaları klimalı olan ve 12 saniyede sisteme elektrik veren tam otomatik jeneratör vardır.

Yazıköy minibüslerinin, Kocaköy minibüsleri ile birlikte çalışması nedeniyle köye ulaşım Diyarbakır İlçe Otogarından, Kocaköy minibüsleri ile sağlanmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.