Kocasinan Höbek Köyü

Kocasinan Höbek Köyü

Höbek köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Höbek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Höbek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kocasinan Höbek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Höbek köyü son dakika gelişmeleri, Höbek köyüne özgü yemekler, Kocasinan Höbek köyünün tarihi, Höbek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Höbek köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Höbek, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.Höbek mahallesi'nün kuruluşu 13. yüzyıla dayanmaktadır. İlhanlılar, Eratnaoğulları, Karamanoğulları, Zülkadiroğulları ve Osmanlılar yönetiminde kalmıştır. 16. yüzyıldaki osmanlı mahkeme kayıtlarına göre köy, Kayseri Sancağına bağlı, Kenar-ı Irmak nahiyesine bağlı bir mahalledir. O yıllarda devlete yılda 61 akçe vergi vermektedir. Ali babanın kurduğu tekkenin yönetimi 16. yüzyılda Höcekoğullarının yönetimine, 17. yüzyılda da köy halkından Tekkeşenoğullarının yönetimine geçmiştir. Bu durum tekke ve zaviyelerin kapatılmasıyla sona ermiştir. Kayseri Felahiye yolunun takriben 35. kilometresinde yer alan köy, arazi, toprak ve su bakımından Türkiye standartlarının üstünde sayılabilecek bir görünüme sahiptir. Bugün Kayseri merkez ilçesi olan Kocasinan'a bağlıdır. Osmanlı Devletinde askeri amaçlı bir nüfus sayımı ilk kez II. Mahmut zamanında 1831 tarihinde gerçekleştirilmiştir. O zamanın Osmanlı mülkü köy köy sayılmıştır. Ancak sayım askeri amaçlı olduğundan sadece Müslüma erkek nüfus sayımına tabi tutulmuştur. Bu sebepten dolayı nüfus sayısı hakkında kesin sonuçlara varılmazken hane sayısı kesin rakamlarla tespit edilmiştir.Yapılan bu ilk nüfus sayımına göre 1831 yılında Höbek mahallesi 55 hanedir. Hane numaraları verilerek sıralı bir şekilde nüfus kaydı tutulurken adet üzerine ilk nemaralı hane köy imamı'dır. Özellikle imamın ve okur yazarların sonuna efendi kelimesi getirilmiştir. Belgede sadece bir iki tane efendi sözcüğüne rastlanması okur yazar oranının bu seviyelerde olduğunun göstergesidir.Kayseri il merkezine 35 km, Kocasinan ilçesine 35 km uzaklıktadır.

Höbek , Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Höbek  Köyü Resimleri ve Höbek  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kocasinan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kocasinan Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Kocasinan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Kocasinan Höbek  Köyünde doğan biri var mı? Kocasinan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.