Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

Kocasinan Belediyesi tarafından, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet bölgesinde kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ürünlerini vermeye başladı.

Kocasinan Belediyesi tarafından, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet bölgesinde kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ürünlerini vermeye başladı. Tıbbi tedavi ve endüstriyel amaçlı bitkiler yetiştirmeye başlayan Kocasinan Belediyesi, çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunarak, Kayseri'ye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'da, tarım, ticaret ve sanayi gibi her alanda bölgesel kalkınmaya dönüşecek bir politika oluşturduklarını vurguladı.

"Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımızla her zaman çiftçinin yanındayız." diyen Başkan Çolakbayrakdar, "Tarımda, ilçemizi daha iyi seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede ilçe tarımının daha fazla gelişmesine katkı sağlamak için bölgede yüksek gelir getirici tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini yaygınlaştırdık. Yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde yetiştirmeye başladığımız; lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya, nane gibi tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı. Bu ürünler çiftçilerimize yeni bir endüstri, yeni bir gelir kapısı olacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, ilçe tarımının daha fazla gelişmesine katkı sağlamak için bu tarz projelere önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.