Kofçaz Elmacık Köyü

Kofçaz Elmacık Köyü

Elmacık Köyü haberleri, Kofçaz Elmacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Elmacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kofçaz köyleri arasında yer alan Elmacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kofçaz Elmacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elmacık köyü son dakika gelişmeleri, Elmacık köyüne özgü yemekler, Kofçaz Elmacık köyünün tarihi, Elmacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elmacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elmacık, Kırklareli ilinin Kofçaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elmacık Köyü Resimleri ve Elmacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Kofçaz Elmacık Köyünde doğan biri var mı? Kofçaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Elmacık, Kırklareli ilinin Kofçaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği bilenemese de; köyde yetişen elmaların küçük olması dolayısıyla buraya elmacık denmesi yörede bilinen bir rivayettir. Elmacık bölgedeki iki köyün birleşmesiyle oluşturulmuştur. Köy ahalisi bölgede Gacal olarak bir ırk ismi ile anılmaktadır.Geleneksel olarak Balkan Türklerinde yaygın olan Hamurişi yemekler yapılır. Elmacık köyünde bulgurlu dugun boregı ve koy mantısı meshurdur. Tarhana ve kaçamak yemeğide sofralarda sıkça görülmektedir...Kırklareli iline 20 km, Kofçaz ilçesine 6 km uzaklıktadır. Meralarında bol miktarda başak çayı,böğürtlen,kızılcık bulunmaktadır. Çevresi ormanlıktır.Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Kışlar oldukça soğuk geçer. Kuru ayaz olur.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köylünün bir bölümü de geçimini ormancılıkla sağlamaktadır.taşımalı eğitime geçildiğinden köydeki ilköğretim okulu kapalıdır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon 2007 yılında yapıldı ancak henüz kullanıma girmedi. PTT acentesi,Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 2007 yılında ise caminin olduğu taraf parke taşı yapılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.