Köksal: “Kocatepe kahramanlık destanıdır”

Köksal: “Kocatepe kahramanlık destanıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Zafer Haftası'nın en iyi şekilde kutlanması için Atatürk ve silah arkadaşlarının...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Zafer Haftası'nın en iyi şekilde kutlanması için Atatürk ve silah arkadaşlarının başarılarının vatandaşlara kapsamlı bir şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

Köksal, Zafer Haftası'nın başlaması dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Köksal, Zafer Haftası kutlamalarında Atatürk ve silah arkadaşlarının görmezden gelinmek istendiğini kaydederek, "Zafer Bayramımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu ülkeye kendilerini feda ederek kazandığı savaşların bayramıdır. Hayatlarını ülke refahı ve istiklaline adayan ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları anlatılmadan Zafer'in özü anlaşılamaz" diye konuştu.

Ulu Önder Atatürk'ün Nutuk isimli eserinde milli mücadelenin ayrıntılarını yazdığını hatırlatan Köksal, "Nutuk, bugün hala çok satan kitaplar listesinde ilk 10'dadır. Bu çok anlamlıdır. İnsanımız, ders kitaplarından çıkarılmak istenen, kamu kurumlarından silinmek istenen Atatürkümüz'ü sahiplenmiştir ve O'nun bu ülke için neler dediğini merak etmiştir. Zafer Haftası'nda Nutuk eserini okumayan herkese Nutuk eseri dağıtılmalıdır. Böylece Zafer'in nasıl kazanıldığı iyi bir şekilde anlaşılır" dedi.

Zafer Haftası'nda vatanın bölünmez bütünlüğünün de gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Köksal şunları söyledi:

"Şehitliklerimizi ziyaret ettiğimiz zaman gördüğümüz manzara Türkiye'dir. Ülkemizin dört bir yanından gelen askerlerimiz, bu topraklarda şehit olmuşlardır. Eski Genelkurmay Başkanlarımızdan İlker Başbuğ'un, 2009 yılında Yüzbaşı Agah Şehitliği'ni ziyareti sırasında söylediği "İşte kardeşlik bu" cümlesi, bu bakımdan tarihimizi özetlemektedir."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.