Konak’ta ‘Bi Dünya Ses’ yankılandı

Konak’ta ‘Bi Dünya Ses’ yankılandı

Tarih boyunca birçok farklı kültüre kucak açan İzmir'in kalbi Konak'ta dünyanın farklı ülkelerinden müzik sevdalıları aynı sahnede buluştu.

Tarih boyunca birçok farklı kültüre kucak açan İzmir'in kalbi Konak'ta dünyanın farklı ülkelerinden müzik sevdalıları aynı sahnede buluştu.

Konak Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı "Konak'ta Bi Dünya Ses" konserinde yolu bir şekilde İzmir'e düşmüş farklı ülkelere mensup müzik meraklıları aynı sahneyi paylaştı. Sudan'dan Tayvan'a, Filistin'den Hollanda'ya kadar farklı coğrafyalarından ve kültürlerden insanları buluşturan gece yoğun ilgi gördü.

Konak Belediyesi ile İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun birlikte hazırladığı proje kapsamında düzenlenen'Konak'ta Bi Dünya Ses" konseri Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. İzmir'de yaşayan yabancıların aynı sahneyi paylaştığı ücretsiz konser büyük ilgi gördü. Konak Belediyesi Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü tarafından organize edilen geceye İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, İzmir Çerkes Kültür Derneği, İzmir Flemenko Dans ve Müzik Akademisi de destek verdi. Konseri İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da izledi.

Şarkılarla coştular

Sanat yönetmenliğini Kamil Kaya'nın üstlendiği Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konser İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları Cansu Kırca ve Yılmaz Demirtaş'ın seslendirdiği "Şu İzmir'den Çekirdeksiz Nar Gelir" türküsüyle başladı. Ardından, Sudan, Guatemala, Tayvan, Suriye, Filistin ve Hollanda'dan gelip İzmir'de yaşayan müzik tutkunları şarkılarını söyledi. Yüzyıllardır bizimle birlikte İzmir'de yaşayan ataları Afrika'dan gelen Afro-Türkler adına geceye katılan Turgay Karasolak da efe kıyafetleri eşliğinde Harmandalı türküsünü seslendirip zeybek oynadı.

Müzikte buluştular

Gecenin ikinci bölümüne ise İzmir'de yaşayan alan Kübalı sanatçı Maria İbis sahne aldı. Seslendirdiği şarkılarla geceye damgasını vuran Kübalı sanatçı, izleyicilerden büyük alkış aldı. Seyircilerin ısrarı üzerine ikinci kez sahneye çıkan İbis, bir şarkı daha söyledi. Latin şarkılara danslarıyla da eşlik ederken İbis oldukça sempatik görüntü sergiledi. İbis'in ardından, İran ve Nijerya'dan gelen konuklar sahneye çıktı. Amatör sesler söyledikleri şarkılarla her biri profesyonel şarkıcıları aratmadı. Gecede, İzmir Çerkes Derneği'nden Sinemis Karadeniz ile Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları da şarkılarıyla ve danslarıyla konukları coşturdu. Gecenin detayı ise konuşma engelliler için işaret dili ile sunumun anlatılmasıydı.

Konak’ta ‘Bi Dünya Ses’ yankılandı

Konak’ta ‘Bi Dünya Ses’ yankılandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.