Köprübaşı Tokmaklı Köyü

Köprübaşı Tokmaklı Köyü

Tokmaklı Köyü haberleri, Köprübaşı Tokmaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tokmaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Tokmaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprübaşı Tokmaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tokmaklı köyü son dakika gelişmeleri, Tokmaklı köyüne özgü yemekler, Köprübaşı Tokmaklı köyünün tarihi, Tokmaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tokmaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tokmaklı , Manisa ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tokmaklı köyü resimleri ve Tokmaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprübaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprübaşı Manisa Arası Kaç Km? Köprübaşı Hava Durumu? Köprübaşı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Köprübaşı Tokmaklı Köyünde doğan biri var mı? Köprübaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tokmaklı , Manisa ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tokmaklı köyü tarihi lidyalılara dayanmakta ,ancak 1800 li yıllarında bir yörük kavminin bu bölgeye gelerek yerleştiği ve tokmaklı ismininde bir devenin ayağındaki tokmaktan aldığı bilinmektedir. Ayrıca Gediz havzası üzerinde buluna ,kale bölgesinin tarihi yapısı ve kalıntıları eski mezar kalıntıları,taş yapılar,belki de antik çağlara dayanan bu tarihi araştırmak ve bölgeyle ilgili kesin bilgiler edinmek gerekmektedir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Geleneklerine bağlı halen örf ve ananelerine sadık kalan ender yörelerimizdendir. Düğünleri, kına geceleri, bayramlardaki o güzellikler, halen devam etmektedir. Yemeklerine gelince, keşkek aşı, kuru fasulye, bulgur pilavı ve buna benzer daha birçok yemekleri meşhurdur.

Manisa iline 139 km, Demirci ilçesine 60 km uzaklıktadır.KÖPRÜBAŞI'na 13 km ,Salihliye 55 km diryerleşim yeri yüksekilk olarak tepe üzerine kurulmuştur.Ancak gediz nehri ile demir köprü barajının birleştiği alanlar. Suların çekilmesi sonucu, düz ova olarak kalmıştır ve bualanlar ekilip biçilir haldedir.

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ekonomik olarak o bölgedeki en gelişmiş bir yerleşim alanıdır. Tarımda çok kapsamlı bir yapısı olup, her türlü tahıl ürünü ve bakliyat yetiştirilmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyün okulu şu an kullanılmaktadır. 3. sınıfa kadar öğretim burada yapılmaktadır. Tabii ki taşımalı sistem devam etmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum