Köprübaşı Yeşilköy Köyü

Köprübaşı Yeşilköy Köyü

Yeşilköy Köyü haberleri, Köprübaşı Yeşilköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Yeşilköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprübaşı Yeşilköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyüne özgü yemekler, Köprübaşı Yeşilköy köyünün tarihi, Yeşilköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy , Manisa ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy köyü resimleri ve Yeşilköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprübaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprübaşı Manisa Arası Kaç Km? Köprübaşı Hava Durumu? Köprübaşı Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Köprübaşı Yeşilköy Köyünde doğan biri var mı? Köprübaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilköy , Manisa ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.İlk adı Akçınar sonraki adı ise Çomar iken gördes ilçesine bağlı olup köprübaşı ilçesine bağlandıktan sonra Yeşilköy olarak değiştirilmiştir. Geleneksel olarak Harmandalı oynanır. Keşkek yemeği ünlüdür. Yerel elbiseler giyilmektedir.

Manisa iline 123 km, Köprübaşı ilçesine 16 km uzaklıktadır. İki mahallesi olup, yukarı ve aşağı mahalle olarak isimlendirilmiştir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak kışları soğuktur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tütün başlıca gelir kaynağıdır. Zeytin, Arpa, buğday ve herkesin kendisine yetecek kadar sebze ve meyve yetiştirilir. Son zamanlarda özellikle köydeki gençler Antalya'ya domates yetiştiriciliğine ve Manisa'ya çalışmak için gitmektedir. Şimdilerde köyde çilek yetiştiriciliği de yapılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci yetersizliğinden eğitim öğretim yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden ararlanılmaktadır. Köyün içme suyu vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde dikenlik adında kum futbol sahası bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.