KOP’ta imzalar atıldı

KOP’ta imzalar atıldı

Kırıkkale'nin de paydaşı olduğu Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından desteklenecek içme suyu projesine dair imzalar atıldı.

Kırıkkale'nin de paydaşı olduğu Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından desteklenecek içme suyu projesine dair imzalar atıldı.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında boru hattının geçtiği güzergâhtaki illere yapılacak destek projeleri kapsamında yapımına Kalkınma Bakanlığı tarafından izin verilen "KOP Bölgesi İçme Suyu Destek Projesi" için protokol imzalandı.

İlerleyen dönemde çalışmalarına başlayacak proje hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "TANAP kapsamında değerlendirilen KOP projesiyle içme suyu üzerine 2 proje üzerinden 9 köy için Kırıkkale'ye 1,4 milyon liralık bir destek alacağız. KOP idaremizin aracılığıyla bu projeyi hayata geçireceğiz. KOP'a dâhil olalı bir yıl oldu, ilk başta acemilikler de yaşadık ama sağ olsun başkanımızın ve idaredeki yöneticilerimizin sayesinde o alışma sürecimizi çok hızlı geçirdik. İnşallah bu bir ilk etap ve örnek olur. Bundan sonra da bu tür destekler, hem KOP'un hem de TANAP'ın çalışmaları ile gelişerek devam eder" dedi.

Konya Ovası Projesi'nin sosyal anlamda da paydaşı illere destek verdiğinden söz eden KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, "Kırıkkale Konya Ovası Projesi'ne dâhil olalı bir yıl oldu. Toplam 7,5 milyon liralık bir ödeneği Allah'ın izniyle Kırıkkale'ye aktarmış olacağız. Bu bir başlangıç, bu rakamı daha da artırarak daha farklı sektörlere daha güzel projelere, daha etkin projelere de yönlendirmek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız da devam ediyor" şeklinde konuştu.

KOP’ta imzalar atıldı

KOP’ta imzalar atıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.