Körfez Şemsettin Köyü

Körfez Şemsettin Köyü

Şemsettin Köyü Haberleri, Körfez Şemsettin Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Şemsettin Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kocaeli Köyleri Arasında Yer Alan Şemsettin Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Körfez Şemsettin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şemsettin köyü son dakika gelişmeleri, Şemsettin köyüne özgü yemekler, Körfez Şemsettin köyünün tarihi, Şemsettin köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şemsettin köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şemsettin , Kocaeli ilinin Körfez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şemsettin Köyü Resimleri ve Şemsettin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Körfez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Körfez Kocaeli Arası Kaç Km? Körfez Hava Durumu? Kocaeli Köyleri ve Körfez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Kocaeli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kocaelili Ünlüler arasında Körfez Şemsettin Köyünde doğan biri var mı? Körfez Doğumlu Ünlüler Kimler?

ŞEMSETTİN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Şemsettin , Kocaeli ilinin Körfez ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şemsettin mahallesi diğer çevre köyler gibi İzmit'in fethinden önce Bizanslılara ait büyük bir yerleşim yeri idi. Hatta mahallede idareci olarak bir tekfur vardı. Mahallenin güney tarafında o zamandan kalan bir anıt mezar vardır. Bu mezarın o zamanki tekfurun kızına ait olduğu söylenir.

Daha sonra köy müslümanların eline geçtiğinde adı da Horasan'daki Ahmet Yesevi hazretlerinin tekkesinden buraya gelip yerleşen Şemsettin El Kur'ani adında bir dervişin adına istinaden Şemsettin olarak değiştirilmiştir.

Şemsettin El Kur'ani hazretleri mahallenin içinde bulunan caminin altında medfun bulunmaktadır.

Sultan Orhan Gazi İzmit ve havalisini fethettikten sonra o bölgede yeni yerleşen müslümanlar için 5 adet Cuma Camisi yaptırmıştır. Bunlardan birisi de Şemsettin mahallesine yapılmıştır. Cuma günleri çevre köyler buraya Cuma namazı kılmaya gelirlerdi.Kocaeli il merkezine 38 km, Körfez ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Köy nüfusunun hemen hemen tamamı MANAV(yerli Türk)'lerden oluşmaktadır. Tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istemeyenler, Kocaeli'nin deniz kıyısındaki ilçelerine yerleştiğinden; mahallede nüfus artışı yaşanmaz.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum