Korgun Kesecik Köyü

Korgun Kesecik Köyü

Kesecik köyü haberleri, Korgun Kesecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kesecik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kesecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Korgun  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kesecik köyü son dakika gelişmeleri, Kesecik köyüne özgü yemekler, Korgun Kesecik köyünün tarihi, Kesecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kesecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kesecik, Çankırı ilinin Korgun ilçesine bağlı bir köydür.Köy 1530 yıllarından önce şu anki Karaköy denilen yerde yerleşen köyden bir gelinin su kuyusuna düşüp ölmesiyle oraya Karaköy deyip oradan ayrılmışlardır. Şu an eski köy denen yerde yerleşmişlerdir. Burası iki tepe arasında kaldığından buradan da ayrılıp şu anda bulunduğu yere yerleşmişlerdir. 1530 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın çizdirmiş olduğu harita da yerinde mevcuttur. O zamanki ismi Kilisecik olarak görünmektedir. Zamanla ismi Kesecik olmuştur. köyden geçen eski bir deve yolu bulunmaktadır. Kastamonu ile Ankara yolunun üzerindedir. köyün geneli Orta Asya dan gelen Türk kabilelerindendir. 2 veya 3 kabileden oluşup, bugün 90 haneli bir köye ulaşmıştır. Yaklaşık nüfusu 1900 dür. Arazisi tarıma çok elverişli değildir. Geçim kaynağı hayvancılıktır. köyün güneyinden geçen Tatlıçay üzerinde su değirmenleri mevcuttur. köyün komşuları; Dikenli köyü, Şıhlar köyü, Mesutören köyü, Gıyısın köyü, Ericek köyü ve Şıhyunus köyüdür. köy Çankırı merkeze 30, Korgun merkeze 11 km mesafede olup, ulaşımı çok rahattır. Korgun ilçe oluncaya kadar merkeze bağlı kalmıştır. Şu an Korgun ilçesine bağlı bir köydür. 1960 yılından sonra dışa göç başlamış, %80 SSK ve BAĞKUR emeklisidir. köy,Anadolu örf ve adetlerine bağlı olup, yaren gezmelerini unutmamıştır. Okur-yazarlık oranı %98 dir. Kız-erkek ayrımı yapılmamaktadır. Son yıllarda fazlası ile üniversite mezunlarımız vardır. İstanbul ilinde Kesecik köyü kalkındırma ve güzelleştirme derneği olup, köylümüzü bir arada toplamaktadır.

Kesecik, Çankırı ilinin Korgun ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kesecik Köyü Resimleri ve Kesecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Korgun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Korgun Çankırı Arası Kaç Km? Korgun Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Korgun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Korgun Kesecik Köyünde doğan biri var mı? Korgun Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.