Korona Virüs İçin Özel Pastil

Korona Virüs İçin Özel Pastil

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, korona virüsü yok ettiği ispatlanan özel pastil formülü hakkında bilgiler paylaştı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, korona virüsü yok ettiği ispatlanan özel pastil formülü hakkında bilgiler paylaştı.

Zerdeçal, zencefil ve nar kabuğu özütünün standardize formda kullanıldığında hücre kültüründe virüsün çoğalmasını engellediğini ve bunun ispatlandığını belirten Prof. Dr. Ünal, Marmara Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırmaya değinerek, “Yapılan araştırmada; hastalığı geçirmiş veya aşılanmış kişilerden alınan nötralize antikor, virüsün çoğaldığı kültüre damlatılıyor. Sonucunda da virüsün çoğalmasının durduğu saptanıyor. Daha sonra aynı deney, MAM tarafından yapılan hücre kültürü üzerinde deneniyor. Bu kez, nötralize edilmiş antikor yerine nar kabuğu, zerdeçal ve zencefil özütlerinin karışımı damlatılıyor ve virüsün çoğalması 1/16 oranında durduruluyor. Başka bir lokal ajan üretilmediği sürece etkinliği kanıtlanmış bu pastilden faydalanabilirsiniz” dedi.

TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMAMALI
Pandeminin başladığı ilk günden beri uzmanların üç tedbir üzerinde durduklarını yineleyen Ünal, şöyle konuştu: “Mümkün olduğunca kalabalığa girmeyin. Eğer dışarı çıkmak zorundaysanız çift maske kullanın ve diğer insanlarla aranıza mümkünse bir değil iki metre mesafe koyun. Bünyenizin alerjik olup olmadığını da dikkate alarak mutlaka el dezenfektanları kullanın. Devletin koyduğu yasaklara uyun ve lokal koruyucularla bağışıklığınızı destekleyin.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.