Koronavirüs hızla yayılıyor! Yunanistan'da 21 vaka tespit edildi

Koronavirüs hızla yayılıyor! Yunanistan'da 21 vaka tespit edildi

Koronavirüs Avrupa'da hızla yayılıyor! Yunanistan'da 21 vaka tespit edildi, İtalya'da 9 bölge karantinaya alındı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Avrupa'da hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle Fransa'da 11 kişi hayatını kaybederken, Yunanistan'da 21 yeni vaka tespit edildi.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ülke genelindeki Corona virüsü vakalarının sayısının 66'ya yükseldiğini belirtti. Yetkililer sadece bugün 21 yeni vakanın tespit ediliğini duyurdu.

Avrupa ülkelerinde hızla yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bugüne kadar 264 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan vaka sayıları bir günde neredeyse iki katına çıkarak 5 bin 883'e yükseldi.

Avrupa'da Kovid-19'dan en fazla etkilenen ülke İtalya olurken, son resmi verilere göre burada ölü sayısı 233, tedavisi devam eden virüsün bulaştığı kişi sayısı da 5 bin 61 olarak biliniyor.

Koronavirüs hastalarından Avrupa'da ölümlerin en fazla görüldüğü ikinci ülke ise 11 ölü ile Fransa oldu. Vaka sayısının 693'e ulaştığı Fransa'da koronavirüse yakalananların arasında merkez sağ Cumhuriyetçiler'den (LR) milletvekili Jean-Luc Reitzer ve Ulusal Meclis'teki bir çalışan da bulunuyor. Reitzer'in 25 Şubat'ta Ulusal Meclis'te toplantılara katıldığı belirtiliyor.

Diğer yandan İspanya'da koronavirüs bulaşanların sayısı, 460'a yükseldi. Madrid, 137 vaka ile İspanya'da en fazla koronavirüs vakasının olduğu özerk bölge olarak öne çıkıyor.

Bu arada koronavirüsten dolayı ülke genelinde çok sayıda ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve dini çok sayıda etkinlik ya iptal edildi ya da başka bir tarihe ertelendi. Başkent Madrid ile Barselona kentlerinde gıda sektörüyle ilgili yapılması öngörülen iki önemli fuar haziran ayı sonrasına ertelendiği duyuruldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.