KOSGEB’den imalatçı KOBİ’lere 500 milyonluk yatırım

KOSGEB’den imalatçı KOBİ’lere 500 milyonluk yatırım

Ağrı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Hüsamettin Arvas, KOBİGEL-KOBİ Gelişim...

Ağrı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Hüsamettin Arvas, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında Türkiye genelindeki imalatçı küçük işletme ve orta büyüklükteki işletmelere toplamda 500 milyon lira destek verileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı KOSGEB il Müdürü Hüsamettin Arvas, "Program üst limitleri ise işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz ve 700 bin lirası geri ödemeli olmak üzere 1 milyon lira olarak belirlendi. 2017 çağrısına 20 Ekim'e kadar başvurular devam edecek. Ağrı'daki imalatçı KOBİ'leri de söz konusu projeye başvurmaya davet ediyoruz. Çağrı imalat sektöründeki KOBİ'leri hedefliyor. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, ayrıca bilanço usulüne göre defter tutmuş olmalarının gerekiyor" dedi.

Başvurular 20 Ekim'de sona eriyor

Projeye, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerin tümünün başvurabileceğini söyleyen Arvas, "Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Destek programına, 20 Ekim'e kadar "www.kosgeb.gov.tr" adresinden elektronik ortamda başvuru yapılacak. Program kapsamında personel giderlerine geri ödemesiz olarak 100 bin liraya kadar, makine-teçhizat giderlerine 150 bin liraya kadar geri ödemesiz, 600 bin liraya kadar geri ödemeli, yazılım giderlerine 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar geri ödemeli, hizmet alım giderlerine ise 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sunulacak. KDV hariç rakamlar üzerinden yüzde 60 oranında destek sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.