KOSGEB’ten 1 milyonluk proje teklif çağrısı

KOSGEB’ten 1 milyonluk proje teklif çağrısı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, "Üretim ve ihracatta teknoloji...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, "Üretim ve ihracatta teknoloji servisi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının arttırılması" proje teklif çağrısını yaptı.

KOSGEB Van İl Müdürlüğü tarafından, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Tuşba Toplantı Salonu'nda "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sertifika töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sertifika töreninde bir konuşma yapan KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, "Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verilecektir" dedi.

Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiğini belirten Yörük, "Üretim veihracatta teknoloji servisi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının arttırılması" konulu proje çağrısına çıkmıştır. Bu bağlamda proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ'lerdir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve ileri teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır" şeklinde konuştu.

"1 milyon TL'ye kadar destek verilecektir"

Başvuru tarihinin 20 Ekim'de sona ereceğini ifade eden Yörük, "Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verilecektir. Destek programına başvurular başlamış olup, 20 Ekim 2017 tarihinde sona erecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasıyla son bulan törene, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kursiyerler ile davetliler katıldı.

KOSGEB’ten 1 milyonluk proje teklif çağrısı

KOSGEB’ten 1 milyonluk proje teklif çağrısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.