Kovancılar Karabük Köyü

Kovancılar Karabük Köyü

Karabük Köyü haberleri, Kovancılar Karabük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karabük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Karabük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kovancılar Karabük Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karabük Köyü son dakika gelişmeleri, Karabük Köyü ne özgü yemekler, Kovancılar Karabük Köyü nün tarihi, Karabük Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karabük Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karabük Köyü, Elazığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karabük Köyü Resimleri ve Karabük Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kovancılar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kovancılar Elazığ Arası Kaç Km? Kovancılar Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Kovancılar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Kovancılar Karabük Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kovancılar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karabük, Elâzığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı topraklarının boz toprak olmasından dolayı kürtçe terimiyle (Borık) daha sonraları (Börük) şeklinde kullanılmıştır.Borık kelimesi Türkçede Dağlarda yetişen, kokulu, süpürge ve yakacak olarak kullanılan çalı, ot. türü için kullanılmaktadır.1940 lardan sonra ise bugünkü kullanımıyla Karabörük adını almıştır.
Köyün gelenek ve görenekleri Tunceli ili Mazgirt ilçesi ve köyleriyle birebir benzerlik göstermektedir. köyde dil olarak Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi konuşulmaktadır. gelenek ve göreneklerde alevi kültürünün birçok özeliğini bulmak mümkündür. Karbörük köyü Aleviliğin, Babamansur Ocağına bağlıdır.Aşiret olarak izol aşiretindendirler.Karabörüklüler,Tunceli'nin, Mazgirt ilçesine bağllı Kardere köyünden 1930 lu yıllarda iki kardeş ağa olan Mustafa ve Mehmet ağalar eşliğinde önceleri Ermeni köyü olan bu köye yerleşmişlerdir. Köyde halen Ermenilerden kalma bir kilise ve mezarlıklar bulunmaktadır. Karabörük köyü bölgede maden suyuyla tanınır.
Elazığ iline 94 km, Kovancılar ilçesine 26 km, Akpazar'a 6 km, Mazgirt'e 35 km, TUNCELİ'ye 60 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.