Kovancılar Kavakköy Köyü

Kovancılar Kavakköy Köyü

Kavakköy Köyü haberleri, Kovancılar Kavakköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kavakköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Kavakköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kovancılar Kavakköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavakköy Köyü son dakika gelişmeleri, Kavakköy Köyü ne özgü yemekler, Kovancılar Kavakköy Köyü nün tarihi, Kavakköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavakköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavakköy Köyü, Elazığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavakköy Köyü Resimleri ve Kavakköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kovancılar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kovancılar Elazığ Arası Kaç Km? Kovancılar Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Kovancılar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Kovancılar Kavakköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kovancılar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavakköy, Elâzığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı yüksekte kurulmus olmasına dayanmaktadır, aslında kavak agacinin çoklugundan degil, tama aksine çok az sayıda kavak agaci bulunmaktadır,köy 300 yıl önce Urfa Viranşehirden göç eden Kürt Millî aşiretinin Hıdırekanlı kabilesinden insanlardan oluşur.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında kisaca yazmak istedığım hala köyde tandir ekmegi yapılmaktadır, köyde eskiden gelen kültür gelenekleri yasatilamamıştır bunun baslica sebebi her gecen yıl köyden göc edenlerin sayısının artması ve bunun nedeninin devlet desteği olmayışı suyun bol olmasına rağmen maalesef başa gelen muhtarlarımızın kendi menfaatlerini düşünmeleri ve köyüne yeterince ilgi göstermediklerinden dolayı güzel ve tarihi köy bu hale gelmiştir. Kavak Köyü çok eski bir köy olmakla birlikte okuma ve yazma orani fazladır, Köyde ilkokulu öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanmış toplu taşımayla yarımcaya alınmıştır su anda doktor, mühendis, ögretmen ve Memur olup da calisan birçok kişi vardır.
Köyde ilköğretim okulu maalesef kapatılmıştır Köyün içme suyu şebekesi vardir fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köy ün camisi yeni yapılmıştır ve imam evi mevcuttur. Köye 2010 yılında Köyevi de yapılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.