Kovancılar Kolluca Köyü

Kovancılar Kolluca Köyü

Kolluca Köyü haberleri, Kovancılar Kolluca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kolluca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Kolluca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kovancılar Kolluca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kolluca Köyü son dakika gelişmeleri, Kolluca Köyü ne özgü yemekler, Kovancılar Kolluca Köyü nün tarihi, Kolluca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kolluca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kolluca Köyü, Elazığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kolluca Köyü Resimleri ve Kolluca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kovancılar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kovancılar Elazığ Arası Kaç Km? Kovancılar Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Kovancılar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Kovancılar Kolluca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kovancılar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kolluca, Elâzığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür.

Badıllı Aşireti’nin Anadolu’da 1250 yıllık tarihi geçmişi olduğu, Badıllı Aşireti Abbasilerin yardım isteğiyle tuğrul bey zamanında türkmen aşireti olarak ortaasyadan dağılmışlardır.alevi olan badıllılarda mevcuttur. Samsun-Canik’ten Adana’ya kadar olan bölgede Müslümanlarla Hıristiyanlar arasındaki sınıra serpiştirilmiş ve İslam’ın kalkanı görevi verildiği, Harun El-Reşit (786-809) döneminde Badıllı 125 aşiret olarak belirtildiği, Abbasiler zamanında Hıristiyanlara karşı sınırları korumak için Anadolu’ya gelseler de esas Badıllların Anadolu’a gelişi, tarihçilerin üzerinde hemfikir olduğu tarih olan 1055 tarihi oldğu, ve bu tarihte Badıllılar Halep, Urfa, Şam, Diyarbakır bölgesine geldiği şeklinde kabul edilir. Badılli Aşireti 1335 tarihinde kurulan Dulkadiroğulları Beyliği arasında bulunduğu, Bu beylik Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlı Devletine katıldığı,Yine 1365 yılında Badılliler Akkoyunlu Devleti’nin kuruluşunda da bulundukları tarihçiler tarafından belirtilmektedir.
Elazığ iline 87 km, Kovancılar ilçesine 31 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.