Kovancılar Muratbağı Köyü

Kovancılar Muratbağı Köyü

Muratbağı Köyü haberleri, Kovancılar Muratbağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Muratbağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Muratbağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kovancılar Muratbağı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Muratbağı Köyü son dakika gelişmeleri, Muratbağı Köyü ne özgü yemekler, Kovancılar Muratbağı Köyü nün tarihi, Muratbağı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Muratbağı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Muratbağı Köyü, Elazığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Muratbağı Köyü Resimleri ve Muratbağı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kovancılar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kovancılar Elazığ Arası Kaç Km? Kovancılar Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Kovancılar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Kovancılar Muratbağı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kovancılar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Muratbağı, Elâzığ ilinin Kovancılar ilçesine bağlı bir köydür.

Köy 200 yıl önce Ermeni MUTAFYAN-BAMİYAN-NİŞANYAN Sülalerine ait Ermenice Ispekçur,Osmanlıca Gülüşkür Türkçe Muratbağı olan Ermeni insanının yöreyi Beyruta-Avrupa-Amerikaya göç ederek terk etmesiyle boşalan onlarca köyden birisidir.Kovancılar(macır) ilçemize özellikle Urfadan İzol-Kejan-Karakeçili-Badıllı(Beydilli) Türkmen ve Kürt aşiretleri Türkleştirme siyasetinin sonucu iskan edilmişlerdir.Yarımca beldemiz,muratbağı,fahribey(kenger),Tabanözü(püskülhan),Gökçedal,Payamlı,Çelebi,Yeşildere köylerimiz Karakeçili aşiretine mensup köylerdir.özellikle Karakeçililer Osmanlı Hanedan ailesini sembol ettiklerinden bu yöreye çok yoğun iskan edilmişlerdir.Köy Osmanlı arşiv kayıtlarında ve nüfus tapu zabıtlarında da yapılan araştırmalarla köy büyüklerinden alınan bilgilere göre tamamı Urfadan göç ederek gelen Türkmen Karakeçili aşiretinin Aminiler kolunun Çelebi Karaaslan soyundan gelen insanlar ve Torun kolundan gelen insanlarca kurulmuş bir köydür. TÜRKMEN KARAKEÇİLİLER özellikle Elazığ çevresini Türkleştirme amaçlı yoğun bir şekilde iskan edilmiş bir aşirettir. Karakeçili Aşireti, Osmanlı arşiv vesikalarında "TÜRKMAN Yörükanı Taifesinden" gösterilmiştir. Günümüzde Çorum ile Manisa illerinde bulunanlar, Yörük olarak tanınmaktadır. Diyarbakır ile Urfa arasındakiler ise Kurmançtırlar (Kürt) bilinir. Bunlar, Millî Oymağı reisi İbrahim Paşa tarafından Millî oymağına dahil edilmişlerdir. Siverek'teki (Urfa) Karakeçililer, 1- Şıhan (Şıhlar), 2- Ceraban (Cerabîler), 3- Balakan (Balekîler), 4- Aminan (Aminîler) olmak üzere dört ana kola ayrılmışlardır.
Elazığ iline 52 km, Kovancılar ilçesine 14 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.