Kozaklı Karasenir Köyü

Kozaklı Karasenir Köyü

Karasenir Köyü Haberleri, Kozaklı Karasenir Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karasenir Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Karasenir Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kozaklı Karasenir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karasenir köyü son dakika gelişmeleri, Karasenir köyüne özgü yemekler, Kozaklı Karasenir köyünün tarihi, Karasenir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karasenir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karasenir, Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karasenir Köyü Resimleri ve Karasenir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kozaklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kozaklı Nevşehir Arası Kaç Km? Kozaklı Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Kozaklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Kozaklı Karasenir Köyünde doğan biri var mı? Kozaklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karasenir Kasabası, Nevşehir ilinin Kozaklı ilçesine bağlı bir Kasabadır.Bağlı bulunduğu Kozaklı ilçesine uzaklığı 8 kilometre'dir.1964 yılında kasaba olmuştur.2008 yılında,meclis kararı ile nüfus yetersizliğinden dolayı Köy statüsüne geçirilmesine karar verilmiş ancak Karasenir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Kasaba olarak kalmasına karar verilmiştir.

Karasenir Kasabası, İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Kasabanın içerisinden yerel adı Karasu (Kozanözü veya Boğazlıyan Çayı) olan bir çay geçmektedir.8 km Güneyinde Kozaklı ilçesi, Doğusunda Kanlıca kasabası, Batısında Karahasanlı Kasabası bulunmaktadır. İl merkezi olan Nevşehir'e uzaklığı 80 km olup, çevre iller olan Kayseri,Kırşehir ve Yozgat'a ortalama uzaklığı 85 ile 100 km arasında değişmektedir.

Kasaba ,Ankara-Kayseri tren yolu üzerinde bulunmaktadır.Kasaba'da tren istasyonu bulunmaktadır.Tren yolu aynı zamanda Kasabanın en önemli ulaşım aracıdır.Karasenir Kasabası'na,Karasenir belediye otobüslerinin belirli saatlerdeki seferleri ile ilçe merkezi olan Kozaklı'dan ulaşım imkânı vardır

Halkın en önemli geçim kaynağı tarım dır.Kıraç alanlara Buğday ve Arpa, sulak yerler de ise Bağcılık,Yonca,Şeker Pancarı ekimi yapılmaktadır.Şeker Pancarı ve Yonca üretimi hem yemcilik, hem de tohumculuk olarak yapılmaktadır.Hayvancılık'ta önemli geçim kaynakları arasındadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.