Kozaklı Yassıca Köyü

Kozaklı Yassıca Köyü

Yassıca Köyü Haberleri, Kozaklı Yassıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yassıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Yassıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kozaklı Yassıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yassıca köyü son dakika gelişmeleri, Yassıca köyüne özgü yemekler, Kozaklı Yassıca köyünün tarihi, Yassıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yassıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yassıca, Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yassıca Köyü Resimleri ve Yassıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kozaklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kozaklı Nevşehir Arası Kaç Km? Kozaklı Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Kozaklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Kozaklı Yassıca Köyünde doğan biri var mı? Kozaklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yassıca, Nevşehir ilinin Kozaklı ilçesine bağlı bir köy olup Kozaklı-Kırşehir yolu üzerinde 17. kilometrede yer alır. Kozaklı'dan Kırşehir'e iki ulaşım yolu daha vardır ancak onlar köyden geçmez.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Klasik Türkmen Yabanlı (Yaban Eri) aşireti gelenekleri ve yemekleri yapılmaktadır. Kozaklı ilçesinde bulunan diğer aşiretlere gelenek ve görenekler yönünden benzemektedir.

Köyün iklimi, Karasal iklim etki alanı içerisindedir.(Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlı)

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    447
2000    596
1997    520

Nevşehir'e uzaklığı 88, Kozaklı'ya uzaklığı 18 km'dir. Köyde Sağlık Evi var ancak bakımsız ve personeli yoktur , İlköğretim Okulu var eğitim 1-5. sınıflar arası devam etmektedir, 6. 7. ve 8. sınıflar ise Çayiçi köyünde taşımalı eğitim yapmaktadır. köyden son yıllarda özellikle Kırşehir olmak üzere çevre illere büyük bir göç yaşanmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday şekerpancarı yetiştirilen başlıca ürünlerdir. Hayvancılık son yıllarda büyük oranda azalmıştır. Köyde bu işle uğrasan birkaç aile vardır. Nakliyecilik ve biçerdöver işletmeciliği diğer geçim kaynaklarıdır. Köyün büyük bir bölümü çevre illere göç etmiştir. Kozaklı'nın diğer köylerinin aksine yurt dışında işçi olarak çalışanların sayısı yok denecek kadar azdır, köyden her yıl göç artmakta ve yurdun çeşitli il ve ilçelerinde memur ve işçi olarak çalışmaktadırlar.

Çorak bir arazi yapısına sahip köyde, iklimdeki düzensizlikler ve kuraklık nedeni ile ürün kalitesi ve miktarında azalma baş göstermiştir. Son yıllarda Yassıca köyünde ekilen başlıca tarım ürünleri buğday, Ayçiçeği ve şekerpancarıdır. Pancarın sulama sorunu nedeniyle masraflı oluşu, köylüyü daha çok buğday ve bazen de arpaya yöneltmiştir. Son yıllarda bazı tarım alanlarına elektrik hatları döşenmesi sonucu 100 metre derinliklere kadar inen sondajlar yapılarak yer altı suyundan yararlanılmaktadır. Bu da pancar ekim alanlarının miktarını biraz da olsa artırmıştır. köyün tarım alanlarının miktarı 18.736.651 metrekaredir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.