Kpss İddiaları Araştırılmalı !

Kpss İddiaları Araştırılmalı !

KPSS İddiaları Araştırılmalı ! Eğitim Sen, KPSS iddiaları hakkında açıklama yaptı. Geçmiş yıllarda KPSS ve YGS’de yaşanan kopya skandalları Çeşitli sosyal medya mecralarında ve haberlerde, KPSS 2022 sorularının “Yediiklim Yayınları”na...

KPSS İddiaları Araştırılmalı ! Eğitim Sen, KPSS iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Geçmiş yıllarda KPSS ve YGS’de yaşanan kopya skandalları

KPSS iddiaları araştırılmalı

Çeşitli sosyal medya mecralarında ve haberlerde, KPSS 2022 sorularının “Yediiklim Yayınları”na ait deneme sınavlarında yer aldığına dair iddialar ve bu iddiaları destekleyen örnekler yer aldığını belirten Sendika yetkilileri, “Her ne kadar ÖSYM iddiaların asılsız olduğu yönünde bir paylaşım yapmışsa da iddiaların daha ciddi biçimde ele alınması gerekmektedir. Bu nedenle kamuoyunu ikna edici bir yöntem izlenmelidir” dedi. Açıklamada, “Geçmiş yıllarda KPSS ve YGS’de yaşanan kopya skandalları ve söz konusu skandallar karşısında siyasi iktidarın hep bir ağızdan “kopya yok, şifre yok” demesine rağmen ortaya çıkan gerçekler, yaşanan skandalların yargı tarafından üstünün örtülmeye çalışılması, kurum yöneticilerine siyasi iktidarın arka çıkması, haklarını savunan öğrenciler ile çocuklarının ve öğrencilerinin emeğini, geleceğini savunan velilerin ve öğretmenlerin darp edilmesi, haklarında açılan davalardan cezalar alması, yaşanan skandalların ancak ve ancak AKP ve cemaat kavgasından sonra açığa çıkması, bu süreçte kimsenin siyasi sorumluluk almaması ve getirilen her eleştirinin “Algı yaratılıyor, delil yok, siyasi istismar konusu yapılıyor!” denilerek susturulmak istenmesi zihnimizde tazeliğini korurken, söz konusu iddialar herkesin aklında soru işaretleri oluşturmaktadır” denildi.

ÖSYM Yapısı Değişti !

Açıklama şu ifadelere yer verildi. “Özellikle belirtmek isteriz ki siyasi iktidarın “bizden olanlar ve olmayanlar” diye toplumu kutuplaştırdığı ve bunun da normalleştirilmek istendiği bir dönemde, bu ve benzeri iddialar, gençlerin ve öğrencilerimizin umutlarını ve yarına dair güvenlerini yok ediyor! Her sınav için adaylardan yüksek tutarda paralar isteyen ÖSYM’nin ve geçmişteki skandallar sonrasında ÖSYM’nin yapısını değiştiren siyasi iktidarın asıl sorumluluğunun “böylesi iddiaların gündeme dahi gelmesini engellemek” olduğu unutulmamalıdır. Benzer skandalları protesto ettiği, gençlerimizin emeğine ve geleceğine sahip çıktığı için üyeleri yargılanan ve cezalar alan bir sendika olarak, bu süreci yakından takip edeceğimiz bilinmelidir. Bu kapsamda yaşanan skandalın ardındaki gerçeklerin tüm boyutlarıyla açıklanmasını, KPSS soru kitapçığının tamamının yayınlanmasını ve KPSS’ye giren gençlerimizin hak kaybı yaşamasının engellenmesini istiyoruz”

Kaynak Eğitim Sen 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.