Kredi Kartı Başvurularında “Korona” Artışı

Kredi Kartı Başvurularında “Korona” Artışı

Pandemi döneminde hem temassız ödeme yapmak isteyen hem de online alışverişi tercih edenler, kredi kartını daha güvenilir buldu ve kredi kartı başvuruları da buna paralel olarak arttı.

Pandemi döneminde hem temassız ödeme yapmak isteyen hem de online alışverişi tercih edenler, kredi kartını daha güvenilir buldu ve kredi kartı başvuruları da buna paralel olarak arttı. Online bir finansal karşılaştırma platformu tarafından yapılan araştırmaya göre; Kasım 2020’de kredi kartı başvuruları geçen yılın kasım ayına oranla yüzde 321 oranında yükseldi.

EN ÇOK NE ALIYORUZ?
Yapılan araştırmalara göre; kredi kartlarından en çok hangi alışverişlerin yapıldığını değerlendiren Kredi Ürün Müdürü Ersin Yaşar, “2020 Mart sonrası dönemlerde insanlar online alışverişe önceki dönemlerden daha çok yöneldiği için kredi kartı harcamaları da önceki dönemlere göre yüksek seyretti ve bu şekilde devam ediyor. Bu harcamalarda öne çıkan kalemler ise market-gıda harcamaları ile elektronik eşya alışverişleri olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

AŞI, KREDİ KARTI HARCAMALARINI DEĞİŞTİREBİLİR
2021 yılına dair kredi kartı harcamaları ve başvurularına yönelik öngörüleri de paylaşan Yaşar, şu ifadelere yer verdi:
“Pandeminin etkisi hala yoğun olarak devam ettiğinden hem ekonomik çalkantıların neden olduğu nakit sıkıntısının hem de bulaş riski nedeniyle kaçınılan nakit para kullanımının 2021’in ilk aylarında kart başvuruları ve harcamalarının yüksek seyretmesine neden olacağını öngörüyoruz. Ancak yıl sonlarına doğru aşı çalışmalarının olumlu sonuç vermesi halinde kısıtlamalar azalacağından kredi kartı harcamalarının normal seyrine dönmesi beklenebilir. Öte yandan online alışverişin ve kart ile harcamanın bir alışkanlığa dönüşmesi ve bu alışkanlığı yeni edinen kitlelerin artmaya devam etmesi, online harcamaların payının daha hızlı yükselebileceği yönünde değerlendirilebilir.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.