Kromlu deri ihracatına getirilen fona dericilerden tepki

Kromlu deri ihracatına getirilen fona dericilerden tepki

Kromlu Deri İhracatında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Primi kesintisine tepki gösteren dericiler geçen yıl 41,16 TL'ye sattıkları yarı mamul "kromlu"...

Kromlu Deri İhracatında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Primi kesintisine tepki gösteren dericiler geçen yıl 41,16 TL'ye sattıkları yarı mamul "kromlu" deriyi bu yıl 3-4 TL'ye satamadıklarını söyledi.

Deri sektörüne getirilen yüzde 40'lık fonun yarı mamul deri işleyen birçok firmayı olumsuz etkilediğini söyleyen deri ihracatçısı Yusuf Aytekin, "Türkiye'nin birçok yerinde deri itibarını kaybetmiş bir durumda ve çöpe atılmaktadır. Bu durumun asıl sebebi Türk derisinde yarı mamule konulan yüzde 40'lık fondur. Biz yarı mamul deri ihracatçıları olarak büyük bir zarara uğramış vaziyetteyiz. Türk derisi kalite olarak çok kaliteli fiyat olarak ise oldukça uygundu. Ancak getirilen fonla birlikte Türk derisi çöpe atılmıştır. Şu an itibariyle üretimi tamamıyla durdurmuş vaziyetteyiz. Esasında bu deri 12 - 13 dolar seviyelerindeyken şuan kurban derisi burada 3 - 4 TL edememektedir. Bu derilerin depolama ve tuzlama maliyeti 3 TL'nin üzerinde olmasına rağmen bu deriyi kimse gelip almıyor" dedi.

Deri alımcısı Ramazan Aytekin ise kromlu deriye konulan fonun Türkiye'ye katkı sağlamaktan ziyade zarara uğrattığını belirterek, "Yarı mamul derilerimiz daha önce 10- 12 dolara satılırken bu fonla birlikte 3-4 TL seviyelerine indi. Alıcı yok satıcı yok deriler para etmediği için tamamıyla çöpe gidiyor. Yazıktır günahtır. Bu fonun bir an önce yetkililer tarafından çözüme kavuşturulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde deri imalatçısı olan Şinasi Komut, "Deriye konulan fonun Türkiye ekonomisine hiçbir katkısı olmayacaktır. Bu kararın getirilmesinden dolayı deriler düştü. Deriler düşünce Türkiye ekonomisi hiçbir şey kazanmaz. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah dikkate alır ve sesimizi duyar" dedi.

Kromlu deri ihracatına getirilen fona dericilerden tepki

Kromlu deri ihracatına getirilen fona dericilerden tepki

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.