Kronik Hasta Sağlıkçılara İdari İzin Yok !

Kronik Hasta Sağlıkçılara İdari İzin Yok !

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yeni yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde tüm kamuda kronik hastalığı olanlar ve 10 yaş altı çocuğu olanlar idari izinli sayılırken, MİT ve sağlık çalışanlarına böyle bir hakkın...

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yeni yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde tüm kamuda kronik hastalığı olanlar ve 10 yaş altı çocuğu olanlar idari izinli sayılırken, MİT ve sağlık çalışanlarına böyle bir hakkın verilmemesine tepki gösterdi.

Covid-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik yeni tedbirler konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlandığını ifade eden Kahveci, “Söz konusu genelge ile kamu çalışanlarına yönelik esnek mesai ve idari izinler düzenlenmiştir.  Ne yazık ki 1 yılı aşkın bir süredir kahramanca ve fedakârca covid-19 salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları, MİT personeli ile aynı konumlandırılarak kronik hastalığı ve 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılmamışlardır. Sağlık çalışanlarına “Sürekli çalışın hiç dinlenmeyin, izin hakkınız olmasın. Aileniz ve sağlığınız önemsizdir” denilerek tuhaf bir çalışma düzeni dayatılmıştır.  Sağlık çalışanlarının sadece kendileri değil çocuklarının bile cezalandırıldığı bir hal ortaya çıkmıştır. Dünün alkışlayanları, bugünün unutanlarına bir kez daha söylüyoruz Sağlık çalışanları robot değildir, onlarda insandır.  İhtiyaçları vardır. Okullar kapalıysa onlarında çocukları bakıma muhtaçtır. Sağlık çalışanlarının yanında çocuklarından da fedakarlık istemek kabul edilebilir bir durum değildir. Bu çalışma düzenin böyle gitmeyeceği açıktır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu sıfırlanmış, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Hala ısrarla sağlık çalışanlarına ayrımcılık uygulamak sorunları içinden çıkılamaz bir hale sokmaktadır. Sağlık çalışanlarının özverili mücadelesi olmadan virüsü yenmek imkansız iken sağlık çalışanlarını sürekli mağdur etme gayreti içerisinde olmak herkese kaybettirecektir. Bu nedenle söz konusu idari izinler ve esnek mesailerden sağlık çalışanlarının faydalanması sağlanmalı, izinlerden mahrum kalmayacakları bir şekilde bir çalışma düzeni planlanmalıdır” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.