KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Eylül ayı Meclis Toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapılacak olan seçimlerin uzatılmasına ilişkin,...

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Eylül ayı Meclis Toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapılacak olan seçimlerin uzatılmasına ilişkin, "İş dünyasını 7 ay daha oda seçimleri ile meşgul etmek doğru olmadı" dedi.

KTO Eylül ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, "Biz Ticaret Odası meclisi olarak buradaki iş adamı arkadaşlarımızı iyi temsil etmek ve sorunlarımızı anlatabilmek için aday oluyoruz. Meclis komitesindeki ve tüm aday arkadaşlarımız da bu nezaket kurallarına dikkat ederse daha güzel bir süreç geçer diye düşünüyoruz" dedi.

TBMM'de onaylanan teskereye ilişkin konuşan Gülsoy, "Ülkemizde bir teskere kararı alındı. Devletimizin ve hükümetimizin gereğini, gerekli yerde yapacağına eminim. Devletimizin aldığı her kararda yanında olduklarını bildirmek isteriz. Devletimizin bekası, hak ve hürriyetlerini korumak için gerekli olan önlemleri aldıklarını, alacaklarını ve bundan sonrada kararlılıkla adım atılacağından hiç şüphemiz yoktur. Allah utandırmasın ve devletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, Kuzey Irak Kürt yönetiminin çoğu ihtiyacının Türkiye'den karşılandığını ve Türkiye'nin bekası için alınan kararların arkasında durduklarını dile getirdi. Başkan Hiçyılmaz, "Kuzey Irak'ta ülkemizin güvenliği ile alakalı doğrudan irtibatlı bir gelişme söz konusudur. Bu gelişme Kuzey Irak yönetiminin kendi toprakları üzerinde bağımsızlık ilan etmek üzere bir referandum yapması ve bunu yaparken de bölgenin güvenliği ile etrafında bulunan ülkelerin rahatsız edecek etmesidir. Orada yapılan referandumda açıklanan rakamlara göre yüzde 90'ın üzerinde bir kabul oyu çıkmış olmasına rağmen bu referandumun uygulanması noktasında sıkıntılar doğuracağı ve özellikle "Ben devlet kurdum" demekle devletin kurulamayacağı, etrafındaki ülkelerle iyi geçinmeyen bir devletin ayakta kalamayacağı hepimizin malumudur. Kuzey Irak Kürt yönetiminin ihtiyaçlarının çoğunu Türkiye'den temin ettiğini düşünürsek bundan sonraki süreçte hem Kuzey Irak Kürt yönetimini hem de orada yaşayan insanların zora gireceği gibi bir süreci başlatmış oldular. Bu durumun ilerleyen süreçte ülkemize daha fazla tehdit olmamasını temenni ediyorum. Eğer öyle olursa, hükümet yetkililerimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi savaşında masada olduğu, ülkemizin etrafında bulunan tehditlerin kaldırılması için gerekli adımların atılacaktır" ifadelerini kullandı.

Gelinen noktanın ekonomik manada da çok önemli olduğunu kaydeden Hiçyılmaz, "İlk 8 aylık dönemde Irak'a ihracatımıza baktığımızda, 5.6 milyar dolar civarında ihracatımız var. Kayseri'den de ilk 8 aylık dönemde 149 milyon dolarlık ihracatı Irak'a yapmışız. Bunun büyük bir çoğunluğunu da Kuzey Irak'a yapmış durumdayız. Hem sosyal, güvenlik hem de ekonomik manada zorlu bir süreç olacağı gözüküyor ama devletimizin bekası için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ve bu sıkıntıları atlatacağız" şeklinde konuştu.

Seçimlerin ertelenmesini değerlendiren KTO Başkanı Hiçyılmaz, şunları söyledi:

"Ekim ve Kasım aylarında yapılması gereken TOBB'a bağlı odalardaki seçimlerin önümüzdeki Nisan ayına ertelendiğini biliyorsunuz. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak çok önemli hizmetlere imza attık. Bunu da hep beraber başardık. Yönetim ve meclis olarak çok güzel işler yaptık. Bu sürenin uzamış olması bazı sıkıntıları da belki beraberinde getiriyor olabilir. Biz bunların hiçbirinin önemli olmadığını düşünmemiz ve Kayseri Ticaret Odası olarak önümüzdeki seçimlere kadar üyelerimize menfaat sağlama noktasında el birliği ile bu çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Önümüzde yapılacak olan seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Keşke seçimler hemen yapılsaydı. Hazırlıklarımızı gayet güzel yapmıştık ve çok güzel gidiyordu. Seçimin zamanında yapılmasının bize faydası vardı. Çünkü 7 ay daha iş dünyasını odaların seçimleri ile meşgul etmek bence doğru olmadı. Çünkü herkes işine ve gücüne bakmalı."

Toplantının sonunda meclis üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine hizmetlere katkılarından dolayı şilt takdim edildi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.