Kula Balıbey Köyü

Kula Balıbey Köyü

Balıbey Köyü haberleri, Kula Balıbey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Balıbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Balıbey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula Balıbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balıbey köyü son dakika gelişmeleri, Balıbey köyüne özgü yemekler, Kula Balıbey köyünün tarihi, Balıbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balıbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balıbey , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balıbey köyü resimleri ve Balıbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Balıbey Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balıbey , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Derler ki; 1800'lü yıllarda düşman kaçan 7 aile bu bölgeye sığınmış. Çünkü burası ormanlıkmış. Bunlar İŞMANLAR, GAFFARLAR, ÇAKIRLAR, MUSAOĞULARI, YÖRÜKOĞULLARI, YETİMLER ve MOLLALAR sülalesi olarak bilinir. bu ailelerden biri arıcılıkkonusunda bayağı iyiymiş. Çevreden sadece bu mahallenin balından yemek için gelenler olurmuş. Ovası deresi mahallesi bucağı buraya gelirmiş. Ayrıca kaymağı da meşhurmuş. Daha sonra zamanla buraya BALLI KÖY demeye başlamışlar. Gel zaman git zaman mahallenin adı BALIBEY Olmuş.....

Manisa il merkezine 364 km, Kula ilçesine 458 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak ilköğretim 3.sınıfa kadar eğitim verilmektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi mevcut olup, kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum