Kula Çarıkmahmutlu Köyü

Kula Çarıkmahmutlu Köyü

Çarıkmahmutlu Köyü haberleri, Kula Çarıkmahmutlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çarıkmahmutlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çarıkmahmutlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizd

Kula Çarıkmahmutlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çarıkmahmutlu köyü son dakika gelişmeleri, Çarıkmahmutlu köyüne özgü yemekler, Kula Çarıkmahmutlu köyünün tarihi, Çarıkmahmutlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çarıkmahmutlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çarıkmahmutlu , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çarıkmahmutlu köyü resimleri ve Çarıkmahmutlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Çarıkmahmutlu Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çarıkmahmutlu , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.Kara keçili yörüklerinden olan bu mahallenin ilk kurucuları horasandan(iran)anadoluya urfa taraflarından girmişler oradan da toroslara geçmişler.temel geçimleri hayvancıklık olunca yaylaları mesken tutmuşlar.toroslardan ikiye ayrılmış oba bir kısmı mersim ve mut bölgesinde kalmış bir kısmı muğla aydın yöresine gelmiş ve oralarda yerleşik hayata geçmişler.bir kısmı da bozdağlara ve oradanda 3 kardeş bugünkü çarık ballı,çarık tekke, ve çarık mahmutluyu kuranlardır yıl taribi olarak 1800 yılların başındadır.bu gün koca mahmutlu olan mahallenin adıdır çarık mahmutlu daha önce bu topraklarda rumlar yaşamıştır bunlara ilişkin hala izler bulmak mümkündür.bunlar cavur ölen ceşmesi yanında eski bir kilise yıkıntısı ve mezarlığı mevcuttur.

köy de yörük ve türkmen kültürlerinin izlerine ratlamamak hala mümkündür.konuşmalar hala öz türkçe kelimeler kulanılnmaktadır yemekler yine kendine özgü daha çok hayvansal besinlerdir.bunlar taze tuzsuz keçi peynirinden yapılan höşmerim,taze süt ve unda karıştırılarak pişirilen bulamaç,tereyağından yapılan tirit,ekmek aşı,ekmek çomacı,yoğurt çomacı,çılbır,meşhur yörük ev tarhanası ve bu günün değişik yemekleri.uzun kış gecelerin de çok güzel değişik oyunlar oyunlar oynanır yüzük saklamaca,kim vurdu,fotoğraf çekdirmece,sınır taşı,sihirbazlık numaraları,çocuk oyunları:cırrak,çelik çomak saklanbaç,seksek,saban yarışması,fırın kızdı,dana gütmece.dügünleri çok güzel ve eğlencelidir.davulcuların misafirleri karşılaması çok ilginç olanlardandır,davul eşliginde un helvası karıştırılır süper eğlencelidir,gelin almalar atla yapılır gelinlik yoktur,özel bindallıya benziyen kıyafeti vardır.

Manisa il merkezine 137 km., Kula ilçesine 15.km. uzaklıktadır. Köy, Kula ile Alaşehir ilçelerinin arasında kalmıştır. Bu yüzden her iki ilçeden de ulaşımı vardır.yol asfalt yapılmış olup her iki yöndende özel araçlar gelip gitmektedir.Mahalleye Kula'dan pazartesi günleri çarşı içinden pazara gelen köylülerin arabasıyla ulaşılabilmektedir.ayrıca besicilik geliştiği için her gün süt toplama arabası gelip gitmektedir. Alaşehir'den de köye araba yoktur. Ancak salı günleri Alaşehir pazarına gelen köylülerin arabalarıyla ulaşım mümkündür.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Yazları oldukça sıcak geçer.Kışları soğuk geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday, arpa, armut mahallede en fazla yetiştirilen tahıl ve meyvelerdir. Hemen her evde 50 küçük baş, 10 büyük baş hayvan yertiştirilmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.