Kula Hacıtufan Köyü

Kula Hacıtufan Köyü

Hacıtufan Köyü haberleri, Kula Hacıtufan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıtufan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Hacıtufan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula Hacıtufan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıtufan köyü son dakika gelişmeleri, Hacıtufan köyüne özgü yemekler, Kula Hacıtufan köyünün tarihi, Hacıtufan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıtufan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıtufan , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıtufan köyü resimleri ve Hacıtufan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Hacıtufan Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıtufan , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Hacıtufan mahallesi ismini Hacı olan Tufan ağa adında çok kültürlü ve zengin birinden almıştır. Tufan ağa zamanında padişahın habercilik görevini yapmıştır. Ve çok hızlı olduğundan dolayı adına Tufan denmiştir. Soyadı kanunu gelince çocukları babalarının soyadını almıştır. Aslında Hacıtufan mahallenin sahibidir. Bu yüzden mahallede sadece Hacı Tufan'ın soyundan gelenler Tufan soyadını almıştır. Mahallenin yarısı Akduman diğer yarısıda Karaduman soyadını almışlardır.köy halkının büyük bir kısmı göç yaşamışlardır.kula merkez,salihli merkez ve izmir il merkezine göç yoğunlukta olmuştur.h.ibrahim tufan,ali tufan,halil tufan,hacı tufan torunlarındandır...

kültürel açıdan çok fazla bir aktivitesi olmamakla beraber,yüksek okul mezunları ve öğrencileri fazladır.tarihi evleriyle oldukça nam salmıştır...

Manisa il merkezine 129 km, Kula ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi,akdeniz iklimi etkisi altındadır.kışları sert geçer,genelde kar yağışları görülebilir.yazın gündüzleri çok sıcak olmasına rağmen geceleri oldukça serin geçer...

Mahallenin ekonomisi hayvancılık,tütün başta olmak üzere bostancılık,arpa, buğday gibi ekin türleri geçim kaynakları arasındadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.