Kula İbrahimağa Köyü

Kula İbrahimağa Köyü

İbrahimağa Köyü haberleri, Kula İbrahimağa köyü güncel son dakika gelişmeleri, İbrahimağa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan İbrahimağa köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula İbrahimağa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İbrahimağa köyü son dakika gelişmeleri, İbrahimağa köyüne özgü yemekler, Kula İbrahimağa köyünün tarihi, İbrahimağa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İbrahimağa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula İbrahimağa Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

İbrahimağa , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı, İbrahim Ağa adında bir Yörük ağasından ve onun obasından gelmektedir. İbrahim Ağa'nın torunları hâlen İbrahimağa mahallesinde yaşamaktadır.Manisa il merkezine 132, Kula ilçesine 13 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin gelenek ve görenekleri halen Anadolu'nun saflığı ve temizliğiyle harmanlanmış olarak yörede yaşatılmaktadır. Düğünleri, bayramları ve diğer özel günleri, geçmişle günümüzün sentezi olarak devam etmektedir.

Düğünler 3 gün 3 gece devam eder bütün yöre halkına yemek vermekle başlar. Yemeklerde geleneksel olarak keşkek, nohut, pilav, haşlama et, kızartmalar, yöresel salatalar ve bölgede yetişen meyveler konuklara ikram edilir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.