Kula Kalınharman Köyü

Kula Kalınharman Köyü

Kalınharman Köyü haberleri, Kula Kalınharman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalınharman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kalınharman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula Kalınharman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalınharman köyü son dakika gelişmeleri, Kalınharman köyüne özgü yemekler, Kula Kalınharman köyünün tarihi, Kalınharman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalınharman köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalınharman , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalınharman köyü resimleri ve Kalınharman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Kalınharman Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalınharman , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Önceden ekin harmanlarının bol ve büyük olmasından dolayı kalın (Büyük ve Gelişmiş) anlamında olduğundan bu isim verilmiştir.

Mahallenin bilinen en önemli geleneği düğünlerindeki yardımlaşma ve dayanışmadır.mahallenin geneleksel yemeği tarhana çorbasıdır.

Manisa il merkezine 132, Kula ilçesine 13 km. uzaklıktadır. Gediz nehrinin bir kolu mahallenin hemen alt tarafından geçmektedir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahalle nüfusunun büyük bir bölümü işsizlik nedeni ile öncelikle kula ilçesine, akabinde izmir ili ve denizli ili olmak üzere büyük göç vermiştir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy ilçenin en büyük ovalarından birine sahiptir. Ova'nın verimli topraklarında yetişen tütün, ekin, vs ürünler başlıca geçim kaynağıdır. Gediz nehrinden ovaya çıkarılan su ile ovanın verimi arttırılmak istenmektedir ve bunun için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.Bu çalışmaların birçoğu başarıya ulaşmış olup yeni yeni köy ovasında meyvecilik özellikle kirazcılık ön plana çıkmış durumdadır.İlerleyen yıllarda mahallenin ekonomisine büyük katkı sağklayacak olan bu çalışmalar (meyveçilik) hızla gelişmektedir.Ayrıca bodur ceviz dikimi de yaygınlaşmakta mahallenin ekonomik kazanç alanlarında önemli değişiklikler olmaktadır.Hayvancılıkta son yıllarda çok önemli gelişmeler yaşanmakta olup gelir pastasında önemli bir yer tutmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. KALINHARMAN KÖYÜ dışıraya birkaç yolla bağlanır.Bunların en önemlisi Ankara - izmir karayoluna Körez Köyü'nden geçerek bağlanan karayoluna 7 km olan asfalt yoldur.Diğer önemli yol ise köy ovasından geçen ve Ankara - İzmir karayoluna 3 km olan stabilize kullanışlı bir yoldur.Kalınharman Köyü'ne eski Selendi yoluna bağlayan dağ yolu olarak da kabul edilen bir yol ile köy eski Selendi yoluna bağlanmaktadır.Kalınharman Köyü Kula ilçesine asfalt olan yoldan(PAZAR YOLU) 14 km,ve Divlit yanardağı eteklerinden geçen kestirme toprak yoldan bağlanır.köy Kula Madensuyu Fabrikasına da "Mezarlık Yolu" olarak adlandırılan yol ile bağlanır ve yol günümüzde işler durumdadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.