Kula Ortaköy Köyü

Kula Ortaköy Köyü

Ortaköy Köyü haberleri, Gördes Ortaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ortaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Ortaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula Ortaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortaköy köyü son dakika gelişmeleri, Ortaköy köyüne özgü yemekler, Kula Ortaköy köyünün tarihi, Ortaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortaköy , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortaköy köyü resimleri ve Ortaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Ortaköy Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ortaköy , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği bilinmemekle birlikte mahallenin yeni kurulan 1950-60 yıllarda kurulan bir mahalledir. mahallenin haklı manisa selendi kara kozan mahallesinden göç etmiş insanlardır. Mahallenin insanlarının bir kısma hala YÖRÜK olarak göçer hayatını devam etmekte, bir kısmı ise mahallede sürekli olarak kalmaktadır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Manisa il merkezine 134 km, Kula ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin Türkiye ekonomisi|ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca sebze üretimide yapılmaktadır. Bunlar arasında yazın, biber domates, patlıcan; kışın ise lahana, karnabahar vb.sebzeler üretilir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve öğrenciler 4. sınıfa kadar burada eğitim görmekte 4. sınıftan sonra taşımalı eğitimden yararlanarak Kula'ya gitmektedirler. Mahallenin içme suyu şebekesi şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşım son derece kolaydır. Köy İzmir-Ankara karayoluna 300 metre mesafededir. elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.