Kula Yağbastı Köyü

Kula Yağbastı Köyü

Yağbastı Köyü haberleri, Gördes Yağbastı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yağbastı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Yağbastı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula Yağbastı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağbastı köyü son dakika gelişmeleri, Yağbastı köyüne özgü yemekler, Kula Yağbastı köyünün tarihi, Yağbastı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağbastı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağbastı , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağbastı köyü resimleri ve Yağbastı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Yağbastı Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağbastı , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı şuradan gelmektedir; köye ilk yerleşilen yıllarda, mahallenin bulunduğu yerde bulunan Mamatlı mahallesinin sakinlerinin, mahallesi yerinden kaldırarak, Gediz çayının bulunduğu yere göndermeleri nedeniyle adı önce "elbastı" olmuş zamanla bu isim değiştirilerek "Yağbastı" olarak kullanılmıştır.

Manisa il merkezine 145 km, Kula ilçesine 29 km uzaklıktadır.Salihli'ye 45 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, kısmen Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde kalmaktaysa da genelde geçit bölgesi iklimi hakimiyeti altındadır.Yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı ve soğuk geçmektedir.1960 öncesi yıllarda Karasal iklim hakimiyeti altında iken, mahallenin 6 km batısındaki Demirköprü Barajının inşa edilmesiyle oluşan Baraj göletinin etkisiyle iklimde hissedilir derecede değişiklik meydana gelmiştir .Karasal iklimden geçiş iklimine doğru değişim olmuştur.Karasal iklimin etkisi altında iken bazı meyveler yetişmezken , akdeniz iklimi ve geçiş iklimi şartlarında yetişebilen zeytin ağaçları yetişmeye başlamıştır.Mahallenin iklim şartları ve denizden yüksekliği Badem, Nar, İncir, Dut, Böğürtlen, Erik, Armut ve Ayva meyveleri için idealdir. tütün ve zeytin de üretiliyor

Mahallenin arazilerinin deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 600 metredir.Köy merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği 660 metredir.Mahallenin en yüksek noktası 767 metre yüksekliğe sahip Yalnız Çam tepesidir.Kayalıdere mevki ise 400 metre yüksekliğe sahiptir.

Bunun yanında mahallenin yıllık sıcaklık ortalaması 14 derecedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak yetersizdir, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.İnternet bağlantısı mevcuttur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.