Kulp Başbuğ Köyü

Kulp Başbuğ Köyü

Başbuğ Köyü Haberleri, Kulp Başbuğ Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Başbuğ Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Başbuğ Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kulp Başbuğ köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başbuğ köyü son dakika gelişmeleri, Başbuğ köyüne özgü yemekler,Kulp Başbuğ köyünün tarihi, Başbuğ köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başbuğ köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başbuğ , Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başbuğ Köyü Resimleri ve Başbuğ köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulp   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kulp Diyarbakır Arası Kaç Km?Kulp Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kulp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kulp Başbuğ Köyünde doğan biri var mı?Kulp Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAŞBUĞ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Başbuğ , Diyarbakır 'nin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kulp, Diyarbakır'ın en uzak ilçesidir. Silvan'ın kuzeyinde yer alan bu ilçemiz kış aylarında uzun süre kar kar altında kalır. Volkanik ve birinci derecede deprem bölgesi olan sarp bir bölgede kurulan Kulp, eski bir yerleşim merkezidir.Diyarbakır il merkezine 166 km, Kulp ilçesine 36 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi arıcılık, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltlıdır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.