Kulp Hamzalı Köyü

Kulp Hamzalı Köyü

Hamzalı Köyü Haberleri, Kulp Hamzalı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hamzalı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Hamzalı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kulp Hamzalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamzalı köyü son dakika gelişmeleri, Hamzalı köyüne özgü yemekler,Kulp Hamzalı köyünün tarihi, Hamzalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamzalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hamzalı , Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamzalı Köyü Resimleri ve Hamzalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulp   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kulp Diyarbakır Arası Kaç Km?Kulp Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kulp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kulp Hamzalı Köyünde doğan biri var mı?Kulp Doğumlu Ünlüler Kimler?

HAMZALI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Hamzalı , Diyarbakır 'nin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.

Diyarbakır il merkezine 161 km, Kulp ilçesine 28 km uzaklıktadır. köy merkezinde yol, elektrik ve telefon gibi altyapı hizmetleri mevcuttur dağlıktır ve ormanlıktır üstelik köy içerisnde bulunan ormanda çeşit kuşlar mevcuttur şahin ve keklik başta olmak üzere özellikle sarı renkli bir kuş türü sarı asma kuşu olan adeta bir kanarya kuşunu andırmayan kürtçe ismiyle şehnur kuşu bulunmaktadır

Mahallenin iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Çöl mezrası Uzunova Baraj suyundan faydalanabildiği için sulu tarım etkinlikleri çok gelişmiştir. Bu mezralarda buğday, arpa, tütün ve bölgenin iklimine uygun her türlü sebze-meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kışlar bol yağışlı geçer ilkbaharda yemyeşil bir manzaraya sahiptir yazları sıcak ve kuraktır

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.