Kulp İslamköy Köyü

Kulp İslamköy Köyü

İslamköy Köyü Haberleri, Kulp İslamköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İslamköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan İslamköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kulp İslamköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İslamköy köyü son dakika gelişmeleri, İslamköy köyüne özgü yemekler,Kulp İslamköy köyünün tarihi, İslamköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İslamköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İslamköy , Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İslamköy Köyü Resimleri ve İslamköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulp   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kulp Diyarbakır Arası Kaç Km?Kulp Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kulp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kulp İslamköy Köyünde doğan biri var mı?Kulp Doğumlu Ünlüler Kimler?

İSLAMKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

İslamköy , Diyarbakır 'nin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.

İslamköy, üç mahalle (İslamköy-Merkez/Kûh, Vank/Akın, Huş) ve bir mezra (Tur)'dan oluşmuş dağınık bir mahalledir. Bugün yaşayan köylülerin anlattıklarına göre; mahallede müslümanlardan önce ermeniler yaşarmış. Vank'ta ve Engüzing'de birer kilisenin varlığı köylülerce onaylanmaktadır. Vank kelimesi ermenice manastır anlamına gelir.

Köy halkı, gelenek ve göreneklerine bağlı, oldukça misafirperver ve yardımseverdir. Çökelek ve soğanla bazen de kavurma da ilave edilerek yapılan patilı adı verdikleri bir çeşit pide, irice içli köfte ve germi adı verilen çorbası başta olmak üzere birçok yemekleri vardır. Yemekleri sebze ve tahıl ağırlıklıdır. Sonbaharda kışa hazırlık için yapılan keçi etinden kavurması da meşhurdur. Köy kaliteli, doğal balıyla da anılır. Düğünleri iki gün ve iki gece sürer. Halk oyunları neş'eli kaval ile karşılıklı söylenen şarkılar eşliğinde oynanırdı. Düğünde kadın ve kızlar evin içinde; erkekler ise dışarıda oynarlardı. Köy seyirlik oyunları da düğünlerde ve kışın evlerde oynanırdı. Kına gecesi ve gelinin damat evine getirilmesine kadar bütün adetlere titizlikle uyulurdu. Kışın bir araya gelen köylüler anlatıcılardan halk hikâyesi ve masal dinlerlerdi. Mahallede çok yakın zamana kadar, büyük aileden oluşan ailenin bir kısmı, yazın yüksek yaylalarda hayvancılıkla; ailenin geri kalanıysa mahallede bağ-bahçe, tarla işleriyle uğraşırdı.

Diyarbakır il merkezine 141 km, Kulp ilçesine 18 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Türkiye'de karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Güneydoğu Andolu Bölgesi'nde kestane ağacı sadece bu mahallede görülür. Üç tarafı dağlarla çevrili ve güney tarafı açık olduğu için her çeşit meyve ve sebze yetişir. Dağları meşeliktir. Çay ve derelerde ılıman ikliminden dolayı daha çok ceviz, çınar, söğüt ve kızılağaç cinsinden ağaçlar yükselir.Mahallenin ekonomisi tarım,zsebze-meyvecilik, ipekböcekçilik, hayvancılık ve arıcılığa dayalıdır. İpekböcekçiliği gitikçe gelişmektedir. Yakın geçmişe kadar üretilen balı meşhurdu. Bal üretimi yine eskisi gibi canlandırılıyor.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi faaliyettedir. Mahallenin kanalizasyon şebekesi, PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi eskimiş, kullanılmaz haldedir. Mahallenin eski okul binaları da yıkık durumda; onarılması gerekmektedir. Mahallenin elektrik ve sabit telefon hatlarında sorun yoktur. Mahallenin yolu asfaltlıdır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.