Kulp Karaorman Köyü

Kulp Karaorman Köyü

Karaorman Köyü Haberleri, Kulp Karaorman Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karaorman Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Karaorman Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kulp Karaorman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaorman köyü son dakika gelişmeleri, Karaorman köyüne özgü yemekler,Kulp Karaorman köyünün tarihi, Karaorman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaorman köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaorman , Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaorman Köyü Resimleri ve Karaorman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulp   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kulp Diyarbakır Arası Kaç Km?Kulp Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kulp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kulp Karaorman Köyünde doğan biri var mı?Kulp Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAORMAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Karaorman , Diyarbakır 'nin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin Kürtçe adı Kerra veya Kerran'dır. Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. kerranın gülü malabaşodur ve malağesedir.Gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.Mahallenin en meşhur kahvaltısı toraktır ve naneçoçıkedır.Diyarbakır il merkezine 165, Kulp ilçesine 33 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardı. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardı. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.