Kulp Karpuzlu Köyü

Kulp Karpuzlu Köyü

Karpuzlu Köyü Haberleri, Kulp Karpuzlu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karpuzlu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Karpuzlu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kulp Karpuzlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karpuzlu köyü son dakika gelişmeleri, Karpuzlu köyüne özgü yemekler,Kulp Karpuzlu köyünün tarihi, Karpuzlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karpuzlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karpuzlu , Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karpuzlu Köyü Resimleri ve Karpuzlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulp   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kulp Diyarbakır Arası Kaç Km?Kulp Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kulp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kulp Karpuzlu Köyünde doğan biri var mı?Kulp Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARPUZLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Karpuzlu , Diyarbakır 'nin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.Karpuzlu mahallesi, diğer adıyla Herta'nın kuruluşu ya da kuruluş tarihi günümüzde kimse tarafından bilinmemektedir. Ancak mahallede bulunan cami Şeyh Mahmud tarafından 1600'lü yıllarda yapılmıştır. Şeyh Mahmud'un sülalesinin Bağdat'tan geldiği ve Seyyid olduğu tahmin edilmektedir.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım hayvancılığa ve koruculuğa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu mevcut ve eğitim vermektedir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak engebeli yeryüzü şekilleri ve dağınık yerleşim sebebiyle kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi bulunmamaktadır. Sağlık ocağı mevcut ve faal durumdadır. 2 km'lik yol sağlamlaştırılmıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum