Kulp Yaylak Köyü

Kulp Yaylak Köyü

Yaylak Köyü Haberleri, Kulp Yaylak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yaylak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Yaylak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Kulp Yaylak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylak köyü son dakika gelişmeleri, Yaylak köyüne özgü yemekler,Kulp Yaylak köyünün tarihi, Yaylak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylak , Diyarbakır ilinin Kulp ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylak Köyü Resimleri ve Yaylak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulp   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Kulp Diyarbakır Arası Kaç Km?Kulp Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Kulp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Kulp Yaylak Köyünde doğan biri var mı?Kulp Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAYLAK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Yaylak , Diyarbakır 'nin Kulp ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin Kürtçe adı Eskar'dır.Eski bir Ermeni yerleşmesi olup günümüzde de izlerine rastlanan Ermenilere ait Kilise gibi kalıntılar vardır. Medler,Persler,Selçuklular gibi medeniyetlerin egemen olduğu bir yerleşim birimidir.Tarihi ve antika kalıntılar bulunmuştur.Kültürü de tarihi gibi eski ve diğer milletlerden etkilenmiştir.Ermeni-Kürt karışımı bir kültür değerine sahip olup; gelenek ve göreneklerini hala devam ettirmeye çalışan fedakâr bir halkı vardır.

Diyarbakır il merkezine 150 km, Kulp ilçesine 22 km uzaklıktadır.Sarp ve engebeli bir araziye sahip olup dört tarafı yüksek dağlarla çevrilidir.En yüksek dağı 2985m yüksekliğindeki "Etrafı Yeşil" anlamına gelen Dorşin dağıdır. Ayrıca Kulp Çayının bir kolunu oluşturan Eskar Çayının oluşturduğu derin vadiler köye ayrı bir güzellik katmıştır.4.jeolojik devierde oluştuğu için 1.dereceden deprem kuşağında bulunur.Günümüzde aktif volkan yoktur.

Mahallenin iklimi sert karasal iklimdir.Kışları çok soğuk ve kar yağışlıdır.Sıcaklık bazen yer yer -30 dereceye varabilir.Yazları sıcak olmasına karşın yüksek kısımlarında iklim nemli olabilmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt yok mahallede elektrik ve sabit telefon yok.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.